Liječnik na zapadnom frontu

Liječnik na zapadnom frontu - Owens,Henry | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Owens,Henry
DIMENZIJA
3,68 MB
NAZIV DATOTEKE
Liječnik na zapadnom frontu.pdf
ISBN
9583050543546

OPIS

Dnevnik Velikog rata Henryja Owensa daje živopisan i detaljan prikaz života i borbe u rovovima zapadnog fronta s gledišta vojnog liječnika. Owens, kao pripadnik izvornih britanskih ekspedicijskih snaga, „Starih prezrenih“, bio je među prvim britanskim vojnicima koji su kročili na tlo Francuske. Sljedeće četiri godine proveo je na frontu kao liječnik i pisac dnevnika, očevidac nekih od najtežih i najbrutalnijih bitaka najvećeg sukoba koji je svijet ikada vidio. Tijekom tih godina, sudjelovao je u doslovno svim velikim bitkama koje su Britanci vodili tijekom rata u Flandriji, oko Ypresa i na Sommi. Skrbio je o vojnicima sve tri vojske – britanske, francuske i njemačke. Često je bio izložen izravnoj paljbi artiljerije, strojnica i pušaka i suočavao se s istim rizicima i poteškoćama kao i svi drugi borci. Njegova iskustva u rovovima, u kolima hitne pomoći, u postajama za prvu pomoć i u bolnicama dala su mu jedinstven pogled s kojeg je mogao promatrati brutalnost borbe i tretman ranjenih i umirućih. Rukopis Henryja Owena kojeg je uredio John Hutton, a koji je napisao i uvodnu riječ, daje nam pogled iznutra na dužnosti i iskustva liječnika koji liječi borce, kao i živopisnu sliku svakodnevnog života vojnika.

svjetskom ratu = Labour Camp Jasenovac in WW II CIP2018-03763 . Lola, crni pas CIP2018-03996 . No, na Badnjak i Božić došlo je do spontanog primirja na Zapadnom frontu unatoč zapovjedima iz glavnih stožera.

Prestrašeni Giesing obećao mu je kokain, ali zauzvrat je tražio mu da da ga detaljno pregleda. Prodaja biografija i autobiografija u malim oglasima sa slikama, opisom i cijenom. Velik izbor novih i rabljenih biografija i autobiografija u Hrvatskoj i regiji na oglasniku Njuskalo.hr.

POVEZANE KNJIGE