Moja sestra,serijski ubojica

Moja sestra,serijski ubojica - Braithwaite, Oyinkan | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Braithwaite, Oyinkan
DIMENZIJA
12,9 MB
NAZIV DATOTEKE
Moja sestra,serijski ubojica.pdf
ISBN
1329644265944

OPIS

Mala, crnohumorna bomba od romana o Nigerijki čija mlađa sestra ima vrlo nezgodnu naviku… ubija svoje dečke… Korede je ogorčena. Kako i ne bi? Njezina mlađa i ljepša sestra Ayoola mami pažnju gdje god da se pojavi – miljenica je obitelji, svi je obožavaju, a pogotovo muškarci koji su za nju potrošna roba. Upravo je smaknula već trećeg u nizu. I nije ju briga jer zna da se može pouzdati u stariju sestru. Korede, medicinska sestra, najbolje zna kako ukloniti svaki trag krvi, ima automobil s dovoljno velikim prtljažnikom da se u njega sakrije tijelo i beskrajno je odana mlađoj sestri koju uspješno odvraća od objavljivanja veselih slika na Instagramu kad bi zapravo trebala oplakivati “nestanak” svog dečka. Ali Korede je već dugo zaljubljena u brižnog, naočitog liječnika s kojim radi u bolnici, i sanja o danu kad će on napokon shvatiti da je upravo ona djevojka kakva mu treba. Kad se on počne viđati s Ayoolom, morat će odlučiti na čiju će se stranu prikloniti te koliko je daleko spremna ići da zaštiti ono što je izabrala – muškarca ili sestru…

Izazvan širokim dosezima orijentalističkog pogleda nad afričkom kulturom, književnošću i iskustvom življenja, kenijski je esejist Binyavanga Wainaina (1971-2019) u književnom časopisu „Granta" 2005. objavio esej „How to write about Africa".

godine privukla širu pozornost svojim debitantskim romanom Moja sestra, serijski ubojica. Roman je odmah postao britanski bestseler, ušao je u širi izbor za Bookera, a relativno brzo objavljen je i u hrvatskom prijevodu. Krimi roman „Moja sestra, serijski ubojica" debitantski je roman nigerijske spisateljice Oyinkan Braithwaite.

POVEZANE KNJIGE