Pušenje kako i zašto zauvijek prestati

Pušenje kako i zašto zauvijek prestati - Daniels, G.M. | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Daniels, G.M.
DIMENZIJA
8,81 MB
NAZIV DATOTEKE
Pušenje kako i zašto zauvijek prestati.pdf
ISBN
8258477004645

OPIS

• Već dvadeset minuta poslije zadnje cigarete smanjuje vam se krvni tlak i brzina otkucaja srca, a tjelesna temperatura u rukama i nogama povećava se na normalnu razinu. • U roku od 24 sata razina ugljičnog monoksida u krvi pada na normalu, a kisik koji se prenosi krvlju se povećava. Smanjuje se rizik od srčanog udara. • Za 48 sati nervni se završeci u nosu počinju regenerirati, te se povećavaju osjeti okusa i mirisa. Lakše ćete disati, mada možete opaziti da vam se neko vrijeme kašalj pogoršao, jer se funkcija pluća vraća na normalu, a pluća vam se oslobađaju toksina od pušenja, l vi se oslobađate prljavštine, smrada, neugodnosti, izdatka i ovisnosti o pušenju cigareta.

Nakon samo 20 minuta, otkucaji srca vraćaju se u normalu. Sljedeći dan razina ugljičnog monoksida u krvi također se normalizira, a u samo 2-3 tjedna smanjuje se rizik od srčanog udara.

2. ovisnost o samoj navici pušenja/ držanja cigarete u ruci (zbog koje uz kavu čak i nesvjesno posežete za cigaretom)..

POVEZANE KNJIGE