Eufrazijeva bazilika franc.

Eufrazijeva bazilika franc. - Milohanić, Tomislav | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Milohanić, Tomislav
DIMENZIJA
6,97 MB
NAZIV DATOTEKE
Eufrazijeva bazilika franc..pdf
ISBN
8998893359269

OPIS

Turistička monografija skladan je mozaik povijesne, kulturne, umjetničke, sakralne i svjetovne baštine, turističkih jedinstvenosti i prirodnih ljepota.

Uz njezin sjeveroistočni ugao nadovezuje se trolisna memorijalna kapela, a njezino vanjsko predvorje (narteks) povezano je s kvadratičnim dvorištem (atrij), kojemu se na ... Eufrazijeva bazilika jedna je od najbolje očuvanih ranokršćanskih cjelina i pripada najznačajnijim svjetskim povijesnim spomenicima, zbog čega je 1997. godine uvrštena i na UNESCO-ov popis svjetske kulturne baštine.

Pronađite najbolje cijene uz najveći izbor! Brza dostava! Bazilika je ukrašena brojnim mozaicima, a kako nema kupole, iznad apside sjedi Krist Pantokrator. Tako se i Eufrazijeva bazilika može svrstati u red hramova čiji su graditelji u kretanju Sunca i njegova svjetla prepoznali poruke čiji sadržaj još nismo do kraja odgonetnuli. EUFRAZIJEVA BAZILIKA Poreč, 2013.

POVEZANE KNJIGE