Znanost o znanosti

Znanost o znanosti - Zelenika, Ratko | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Zelenika, Ratko
DIMENZIJA
5,13 MB
NAZIV DATOTEKE
Znanost o znanosti.pdf
ISBN
3010121260537

OPIS

Autor ovoga sveučlišnog udžbenika i priručnika, Ratko Zelenika, sveučilišni je profesor i znanstveni savjetnik na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Ujedno je i gostujući profesor na više fakulteta u Hrvatskoj i u inozemstvu na dodiplomskim i poslijediplomskim studijima. Do danas je objavio 24knjige, više od 400 znanstvenih i stručnih članaka, te više od 100 studija, elaborata, ekspertiza, kritičkih prikaza, recenzija, znanstvenih rasprava iz područja znanosti o znanosti, špedicije, logistike, osiguranja, transporta, prometa, vanjskotrgovinskoga poslovanja Iz sadržaja: TEORIJSKE ZNAČAJKE O ZNANOSTI I OBRAZOVANJU/ ZNANOST I LJUDSKI INTELEKTUALNI FENOMENI/ KLASIFIKACIJA ZNANOSTI/ ZNANSTVENE KATEGORIJE/ ZNANSTVENA DJELATNOST I ZNANSTVENO ISTRAŽIVANJE

Eduard Kale: Uvod u znanost o kulturi. Nikola Skledar; Institut za društvena istraživanja u Zagrebu, Zagreb, Hrvatska Puni tekst ... Šesto, o znanosti u jednom društvu moraju odlučivati logičari, metodolozi, epistemolozi, sociolozi znanosti, povjesničari i teoretičari nauke, semiotičari, pravnici i još poneki modalitet znanja.

Program studija obuhvaća 32 obvezna i 18 izbornih kolegija, što omogućuje studentima su-kreiranje studija prema vlastitim interesima. Drugo, znanost daje epistemičku osnovu društvene organizacije ili cjelokupnog poretka unutar jedne države. Ona isporučuje znanje ili proizvodi znanje o procesima.

POVEZANE KNJIGE