Hrvatske županije kroz stoljeća

Hrvatske županije kroz stoljeća Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
DIMENZIJA
6,26 MB
NAZIV DATOTEKE
Hrvatske županije kroz stoljeća.pdf
ISBN
1561987010685

OPIS

Budući da je našoj široj javnosti poznavanje povijesti županijskoga uređenja u pojedinim razdobljima prilično nedostatno, Zavod za hrvatsku povijest Filozofskog fakulteta u Zagrebu organizirao je 1992. godine u sklopu svojih znanstvenih tema okrugli stol sa zadaćom da se utvrdi i osvijetli višestoljetna povijest županija na tlu Hrvatske. U raspravi je sudjelovalo više naših istaknutih povjesničara te dva znanstvenika iz područja regionalne i političke geografije. Rezultati su predočeni u ovom djelu u devet znanstvenih priloga, a koji će korisno poslužiti svima koji žele podrobnije obavijesti o županijama od ranoga srednjeg vijeka do danas.

banovina Beuc bile broj čelu čini dakle Dalmacije Derventa dijelu drugi države ERDÖDY grad grada gradova granica Hrvatske i Slavonije Hrvatski sabor Hrvatskoj i Slavoniji iako imala imali Istra Ivan između jedinica Josip Karlobag ... Recenzija, Prikaz slučaja Hrvatske županije kroz stoljeća (skupina autora), Školska knjiga, Zagreb 1996., 168. str.

stoljeća Stvaranjem Nezavisne Države Hrvatske 1941. na području Srijema nastaje Velika župa Vuka sa sjedištem u Vukovaru (kotar Županja pripojen je Velikoj župi Posavje), a 1943.

POVEZANE KNJIGE