Konvencije međunarodne organizacije rada

Konvencije međunarodne organizacije rada - Učar, Marinko Đ. Laleta, Sandra | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Učar, Marinko Đ. Laleta, Sandra
DIMENZIJA
3,72 MB
NAZIV DATOTEKE
Konvencije međunarodne organizacije rada.pdf
ISBN
8868409213511

OPIS

Priručnik Konvencije Međunarodne organizacije rada s komentarima, koji ima status sveučilišnog udžbenika, nije namijenjen samo studentima prava i pravnicima, već komentari autora omogućuju jednostavan uvid svima u sadržaj i značaj konvencija Međunarodne organizacije rada koje su dio pravnoga sustava Republike Hrvatske i po pravnoj su snazi iznad domaćih zakona. Uz temeljne univerzalne dokumente UN-a ovo su najsveobuhvatniji izvori radnoga prava, odnosno temeljnih ljudskih prava i sloboda. U ovoj su knjizi na jednome mjestu objavljene sve konvencije MOR-a koje je Republika Hrvatska preuzela, notificirala, odnosno ratificirala. Konvencije su objavljene izvorno u skladu s Odlukom o objavljivanju konvencije MOR-a kojih je Republika Hrvatska stranka temeljem notifikacije o sukcesiji, kako bi se sačuvala originalnost teksta konvencija u onom obliku i sadržaju kada su i kako objavljene.

Broj Naziv konvencije NN; 3: Zaštita majčinstva : 3/00 : 8: Naknada za nezaposlene u slučaju gubitka ili potonuća broda : 3/02 : 9: Utvrđivanje pogodnosti za pronalaženje zaposlenja pomorcima : 3/02 : 11: Opća skupština Međunarodne organizacije rada, koju je u Ženevi sazvalo Upravno vijeće Međunarodnog ureda rada, a koja se sastala 3. lipnja 1981.

Međunarodni radni standardi glavno su sredstvo kroz koje Međunarodna organizacija rada (MOR) djeluje još od svog osnutka 1919. godine.

POVEZANE KNJIGE