Slike jezika

Slike jezika - Brala-Vukanović, Maja | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Brala-Vukanović, Maja
DIMENZIJA
5,62 MB
NAZIV DATOTEKE
Slike jezika.pdf
ISBN
9874406845159

OPIS

U deset poglavlja ova knjiga približuje ključne teme suvremene kognitivne lingvistike, te nudi iscrpan prikaz kognitivnolingvističkih istraživanja u Hrvatskoj. Obrađene teme uključuju: konstruiranje značenja, kategorizaciju, metaforu, metonimiju, kao i teme kojima se pozornost počela pridavati tek posljednjih godina – primjerice, vizualnu metaforu. Knjiga je namijenjena studentima filoloških i komunikoloških usmjerenja, ali i širim krugovima čitatelja, odnosno svima onima koji se zanimaju za vezu jezika i mišljenja, te pitanje kako se u komunikaciji stvara značenje.

Najrašireniji je jezik na svijetu poslije kineskog. Takav kakvog ga poznajemo danas, mješavina je jezika, nastala kroz stoljeća, pod utjecajem osvajača: Rimljana, Gota i Arapa.

Zbog želučane kiseline, površina jezika se oštećuje i nastaju bolni simptomi koji mogu potrajati i duže od tjedan dana. Iako je riječ o prolaznoj pojavi, bilo bi dobro potražiti savjet liječnika kako bi se otklonile sumnje o mogućim bolestima koje mogu ... Pukotine na crvenoj površini jezika: upućuju na gljivične infekcije u tijelu, praćene noćnim znojenjem, nesanicom i iritacijama.

POVEZANE KNJIGE