Disanje u mramor

Disanje u mramor - Černiauskaite, Laura Sintija | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Černiauskaite, Laura Sintija
DIMENZIJA
4,86 MB
NAZIV DATOTEKE
Disanje u mramor.pdf
ISBN
4216281167209

OPIS

NAGRADA EUROPSKE UNIJE ZA KNJIŽEVNOST: „Disanje u mramor“ poetska je i mračna priča o ljubavi i nasilju, o umjetnosti i vezama, obmani i smrti, o obitelji koja se raspada i ženi dovedenoj na rub bezumlja. Ova tragična, poetska priča, iako nevelika opsegom, uspjela je u svoje stranice utkati mnoge osjetljive teme poput ljubavi, samoubojstva, izdaje, bolesti djeteta, alkoholizma, ubojstva te unutarnjeg konflikta jedne umjetnice. Ovaj veličanstveni roman, s razlogom okrunjen Nagradom Europske unije za književnost 2009. godine, ekraniziran je u višestruko nagrađivani istoimeni film. Naklada Ljevak s ponosom ga predstavlja u prijevodu Mirjane Bračko. Umjetnica Izabela sa suprugom Liudasom i sinom Gailiusom živi na osamljenom imanju na selu. Iako joj sin boluje od epilepsije, Izabela uspijeva uvjeriti Liudasa da usvoje šestogodišnjeg Ilju, povučenog i problematičnog dječaka iz doma za nezbrinutu djecu. No, uskoro će postati jasno kako se Ilja nikako ne uklapa u njihov svijet. Dok im se obitelj počinje raspadati, sudbonosna će odluka dovesti do niza kobnih događaja te naposljetku i do – tragedije. „Knjiga toliko puna emocija da osjećate njene likove kako vam dišu za vrat dok je čitate.“ — Ugne Barauskaite, No Men, No Cry, Suvremena ženska litavska proza „Mlada autorica otkriva, s iznimnim talentom, neke od aspekata ženske psihe koji su do sada jedva bili obrađeni u litavskoj književnosti.“ — Jurate Sprindyte, The Vilnius Review

Probudit će u vama osjećaje nelagode, straha, bijesa i nerazumijevanja. „Disanje u mramor" poetska je i mračna priča o ljubavi i nasilju, o umjetnosti i vezama, obmani i smrti, o obitelji koja se raspada i ženi dovedenoj na rub bezumlja. Ova tragična, poetska priča, iako nevelika opsegom, uspjela je u svoje stranice utkati mnoge osjetljive teme poput ljubavi, samoubojstva, izdaje, bolesti djeteta, alkoholizma, ubojstva te unutarnjeg konflikta jedne umjetnice. Članci na temu disanje u mramor.

Laura Sintija Černiauskaitė ... Laura Sintija Černiauskaite: Disanje u mramor - Disanje u mramor poetska je i mračna priča o ljubavi i nasilju, o umjetnosti i vezama, obmani i smrti, o obitelji koja se raspada i ženi dovedenoj na rub bezumlja. Najveći izbor e-knjiga na hrvatskom jeziku, pronađite veliki izbor svjetskih hitova u našem katalogu. Registriraj se, preuzmi aplikaciju, uživaj u novom načinu čitanja. Your localized Dišni organi weather forecast, from AccuWeather, provides you with the tailored weather forecast that you need to plan your day's activities Dobra knjiga: Disanje u mramor studeni 25, 2020.

POVEZANE KNJIGE