Vrijeme na Jadranu

Vrijeme na Jadranu - Vučetić, Narko | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Vučetić, Narko
DIMENZIJA
12,51 MB
NAZIV DATOTEKE
Vrijeme na Jadranu.pdf
ISBN
8767065397941

OPIS

Ova knjiga, s podnaslovom Meteorologija za nautičare, pisana je s namjerom da bude nezaobilazan dio biblioteka na brodicama i jahtama koje plove Jadranom te da posluži kao meteorološki priručnik njihovim posadama i kormilarima. Čitajući ju, saznat ćete mnogo o vjetrovima Jadrana, opasnostima u koje vas mogu dovesti nevere i fortunali, o lokalnim predznacima vremena te mudrosti pučke meteorologije. Upoznat ćete posebnosti vremenskih prilika različitih jadranskih akvatorija. Naučit ćete čitati meteorološke karte, pravilno i s razumijevanjem slušati vremensku prognozu, surfati po meteorološkim sajtovima, a sve to učinit će vašu plovidbu spokojnijom i sigurnijom. Istodobno, uživat ćete jer Vrijeme na Jadranu čita se poput romana o običajima, iskustvu i plovidbi hrvatskih ribara i pomoraca kojima su o poznavanju i uvažavanju vremenskih prilika ovisili i imovina i život.

Krenula promjena vremena. Na snazi su upozorenja, stižu zahlađenje i udari bure Vrijeme danas i prognoza vremena za sutra, prognoza za 3 dana, sedmodnevna prognoza i vremenska prognoza za 15 dana, te za 45 dana.

Naravno, južina će prestati, ali samo do subote. Već tijekom vjetrovitoga petka slijedi novo razvedravanje, na kopnu uz gdjekoji poslijepodnevni kratkotrajni pljusak, a u većinom suhu i barem djelomice sunčanu subotu i jedno od najhladnijih jutara ove ... Marko Vučetić Višnja Vučetić VRIJEME NA JADRANU.

POVEZANE KNJIGE