Organizirani kriminal

Organizirani kriminal - Quere, Stephane | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Quere, Stephane
DIMENZIJA
8,66 MB
NAZIV DATOTEKE
Organizirani kriminal.pdf
ISBN
8902600078684

OPIS

Organizirani kriminal je, uz terorizam, jedan od najvećih problema suvremenog svijeta. Postao je toliko razvijen i sveobuhvatan da zabrinjava i čelnike vodećih zemalja svijeta: izvještaj zemalja G8 od svibnja 1998. sa sastanka na vrhu najvećih industrijskih sila održanog u Birminghamu, u Engleskoj, posebno je skrenuo pozornost na “dramatičan porast organiziranog kriminala na međunarodnoj razini”. Od tada, sastanci i deklaracije na temu kriminaliteta sve su brojniji. Ipak, što je više sastanaka, rasprava i mnogih poduzetih mjera, organizirani kriminal je sve snažniji i bezobzirniji. Konačno, ne treba smetnuti s uma da je on i najprofitabilniji biznis: u trgovini drogom stopa profita može doseći i 70% od prodajne cijene! Suočen s tom vrlo stvarnom opasnošću, društveni se realizam mora iznova nametnuti. Protivno akademskim predrasudama, medijskom moralizmu i političkom prešućivanju, više je nego ikad potrebno promatrati, pronicati, opisivati… Trebamo sada i ovdje razmisliti o potpuno novoj situaciji: radi se O vrlo uspješnoj i vrlo opasnoj globalizaciji organiziranog kriminala.

'Teški i organizirani kriminal unutar Europske unije ... Potkategorije. Ova kategorija ima sljedeće 2 potkategorije, od ukupno 2.

OVO je veliki udarac za mafiju i organizirani kriminal, ocijenio je danas srpski predsjednik Aleksandar Vučić nakon akcije policije u kojoj je rano ujutro uhićeno 17 osoba osumnjičenih za ubojstva, otmice, iznude i prodaju droge. Organizirani kriminal okreće se najtraženijoj robi: 'Ovo je sigurnosni izazov generacije' Dark Web, internetski prostor gdje se trguje koječim ilegalnim, već omogućuje da se za 200 dolara naruči doza cjepiva protiv covida-19 "Po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, policijski djelatnici SIPA, na području Tuzle, provode akciju koja je usmjerena na ukupno 6 osumnjičenih osoba, uposlenih u UIO BiH. Ovo je veliki udarac za mafiju i organizirani kriminal, ocijenio je u četvrtak srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić nakon akcije policije u kojoj je rano ujutro uhićeno 17 osoba osumnjičenih za ubojstva, otmice, iznude i prodaju droge. Europol, skraćeno od European Police Office, kriminalistička je obavještajna agencija Europske unije koja je počela s radom 1999.Njezin najnoviji izvještaj na šezdesetak stranica posvećen teškom i organiziranom kriminalu, tzv.SOCTA, donosi puno zanimljivih podataka o djelovanju kriminalnih skupina u 28 članica Europske unije. 'Teški i organizirani kriminal unutar Europske unije ... Potkategorije.

POVEZANE KNJIGE