Kolesterol

Kolesterol - Pospisil, Edita | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Pospisil, Edita
DIMENZIJA
11,88 MB
NAZIV DATOTEKE
Kolesterol.pdf
ISBN
7389471892730

OPIS

Kolesterol – opasnost za srce i krvožilni sustav – INFORMATIVAN: kako se zaštititi od viška kolesterola i neželjenih masnoća – PRAKTIČAN: namirnice po vrstama svrstane od A do Ž – PREGLEDAN: tablice zasičenih i nezasičenih masnih kiselina u namirnicama – KORISTAN: mnogo savjeta i naputaka za uspješnu promjenu načina prehrane.

Tijelo bez njega ne može opstati, a svoje potrebe zadovoljava endogenim i egzogenim kolesterolom. Endogeni kolesterol je onaj kolesterol koji stvara sam organizam, točnije jetra, a dnevno organizam odrasle osobe ... Kolesterol iskazujemo s internacionalnom jedinicom mjere mmol/l (milimol na litru).

kortizol) te vitamin D. Kolesterol dijelimo na endogeni (unutarnji) i egzogeni (vanjski). Kolesterol je najpoznatija masnoća u organizmu i prisutan je u svakoj živoj stanici, razlikujemo dobri HDL kolesterol od LDL lošeg kolesterola čija povećana razina u krvi uzrokuje moguće bolesti srca i krvnih žila, srčani i moždani udar. Kolesterol je normalni sastojak krvi odnosno ljudskog tijela.

POVEZANE KNJIGE