Specijalna patologija

Specijalna patologija - Damjanov, Ivan | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Damjanov, Ivan
DIMENZIJA
9,17 MB
NAZIV DATOTEKE
Specijalna patologija.pdf
ISBN
4313797611224

OPIS

Ovaj se udžbenik nadovezuje na udžbenik Opća patologija i Atlas opće patologije, a obuhvaća najnovije spoznaje i podjele određenih bolesti. Da bi lakše razumjeli i usvojili gradivo specijalne patologije (patologije organskih sustava), studenti moraju dobro poznavati razvoj bolesti, što su izučavali u općoj patologiji. Knjiga je podijeljena u 16 poglavlja u kojima su obrađena područja iz patologije organskog sustava. Za svaku bolest je navedena definicija, citologija, patogeneza, epidemiologija, patologija, klinička slika te niz ilustracija, dijagrama i tablica, što omogućuje brzo snalaženje i bolje učenje i razumijevanje specijalne patologije. Studenti će pažljivim čitanjem gradiva ovoga udžbenika steći temeljne spoznaje o nastanku kako makroskopskih tako i mikroskopskih promjena određenih patoloških procesa, što u ljudima rezultira vidljivim određenim bolestima. Knjiga je sadržajem i opsegom prilagođena studentima dodiplomske i poslijediplomske nastave. Autor/i: Ivan Damjanov, Stanko Jukić

Pod malim povećanjem primjećujemo žlijezde prostate srednje i male veličine (žute i zelene strelice), neka bazofilna područja (crne strelice) i fibromuskularnu stromu prostate (roza zvjezdica). Skupina autora: Specijalna patologija (Skripta) količina. Dodaj u košaricu.

Home About Help Search. Want to Read saving….

POVEZANE KNJIGE