Forenzička psihijatrija

Forenzička psihijatrija - Grubišić Ilić, Mirjana | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Grubišić Ilić, Mirjana
DIMENZIJA
12,3 MB
NAZIV DATOTEKE
Forenzička psihijatrija.pdf
ISBN
1904280486702

OPIS

Budući da je forenzička psihijatrija granično područje između psihijatrije i prava, ova je knjiga nastala u suradnji psihijatara i pravnika. U prvom dijelu knjige pregledno i sadržajno obrađene su ove tematske cjeline: psihijatrijsko vještačenje u kaznenom postupku, problematika prisilne hospitalizacije osoba s duševnim poremećajima i psihijatrijska vještačenja u drugim kaznenim postupcima. Drugi dio knjige obuhvaća dva potpoglavlja: poglavlje iz opće psihopatologije i poglavlje u kojem su navedeni odabrani dijelovi iz spec. psihopatologije važni za forenzički psihijatriju i kriminalitet, te liječenje duševno poremećenih osoba. U opisu pojedinih psihijatrijskih entiteta korištena je X. revizija Međunarodne klasifikacije bolesti, povreda i uzroka smrti. Knjiga je namijenjena studentima medicine, prava i kriminalistike, ali i svima onima koji u svojem radu dolaze u doticaj s mentalno poremećenim osobama, zakonom ili zločinom.

odsjek socijalnog rada; socijalna psihijatrija; Hrvatskih studija. forenzična psihijatrija; U bolnici je pokrenut još 1980.g.

Bogato iskustvo u radu jamstvo je kvalitetne usluge. Osnovna djelatnost je: psihijatrija; psihoterapija Forenzička psihijatrija - Forenzička ili sudska psihijatrija je grana psihijatrije koja se bavi pravnim pitanjima vezanim uz duševne poremećaje.

POVEZANE KNJIGE