Forenzička psihijatrija

Forenzička psihijatrija - Grubišić Ilić, Mirjana | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Grubišić Ilić, Mirjana
DIMENZIJA
12,12 MB
NAZIV DATOTEKE
Forenzička psihijatrija.pdf
ISBN
3361945482548

OPIS

Budući da je forenzička psihijatrija granično područje između psihijatrije i prava, ova je knjiga nastala u suradnji psihijatara i pravnika. U prvom dijelu knjige pregledno i sadržajno obrađene su ove tematske cjeline: psihijatrijsko vještačenje u kaznenom postupku, problematika prisilne hospitalizacije osoba s duševnim poremećajima i psihijatrijska vještačenja u drugim kaznenim postupcima. Drugi dio knjige obuhvaća dva potpoglavlja: poglavlje iz opće psihopatologije i poglavlje u kojem su navedeni odabrani dijelovi iz spec. psihopatologije važni za forenzički psihijatriju i kriminalitet, te liječenje duševno poremećenih osoba. U opisu pojedinih psihijatrijskih entiteta korištena je X. revizija Međunarodne klasifikacije bolesti, povreda i uzroka smrti. Knjiga je namijenjena studentima medicine, prava i kriminalistike, ali i svima onima koji u svojem radu dolaze u doticaj s mentalno poremećenim osobama, zakonom ili zločinom.

M. Goreta imenovan je predsjednikom povjerenstva Ministarstva zdravstva RH za nadzor provođenja psihijatrijskih mjera sigurnosti u Republici Hrvatskoj. psihijatrija - forenzička psihijatrija.

med., specijalist psihijatrije, subspecijalist biologijske psihijatrije, subspecijalist dječje i adolescentne psihijatrije Glavna sestra Odjela: Ana Kuzmić, mag. med.

POVEZANE KNJIGE