Izdanci – živa hrana

Izdanci – živa hrana - Gračan, Mirjana | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Gračan, Mirjana
DIMENZIJA
4,71 MB
NAZIV DATOTEKE
Izdanci – živa hrana.pdf
ISBN
3435666389364

OPIS

MIRJANA GRACAN REDOVITO UZGAJA IZDANKE I KORISTI IH U SVAKODNEVNOJ PREHRANI Potaknuta sve vecim zanimanjem nase publike za zdravu prehranu, Mirjana Gracan. novinarka zagrebačkog obiteljskog tjednika Vikend, urednica Vikendovih posebnih izdanja ( Vegetarijanski VIKEND ) i autorica nekoliko televizijskih priloga o zivoj hrani i vegetarijanstvu , napisala je ovu knjigu o izdancima. Ovo je prirucnik s uputama o uzgoju zive hrane u stanu, u vrtu, u staklencii zbirka recepata za pripremu jela od izdanaka. Knjiga jenamijenjena svimakoji su spremni baciti se u alternativni .. pogled na svakodnevno jelo i usvojiti jednostavnu , jeftinu i nezagađenu hranu, usvojiti izdanke.

U zobenim izdancima ima 13 puta više riboflavina (vitamin B2) nego prije u zrnatom obliku. Scribd is the world's largest social reading and publishing site. Ali tisućugodišnja tradicija prehrane mnogoljudnih zemalja čuva blaga, medu kojima su i izdanci (klice). Ta kod kuće uzgojena, nezagađena i živa hrana osvaja svijet.

Glukoza je primarno gorivo za naše ćelije i transportuje se preko krvi a uglavnom dolazi iz ugljenih hidrata koje unosimo hranom. Posve mladi izdanci bambusa vrlo su ukusni pa se u mnogim azijskim zemljama stoljećima koriste kao hrana. Koriste se i u ljekovite svrhe.

POVEZANE KNJIGE