Politike prirode

Politike prirode - Lautor, Bruno | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Lautor, Bruno
DIMENZIJA
8,59 MB
NAZIV DATOTEKE
Politike prirode.pdf
ISBN
1326351634617

OPIS

Knjiga Politike prirode svojevrsni je nastavak Latourova ranijeg djela Nikada nismo bili moderni i prvo autorovo veće djelo na temu političke ekologije. U knjizi Latour dekonstruira moderne opreke poput prirode i društva, vrijednosti i činjenice kako bi pokazao kako suvremena ekologija i politička praksa ne mogu riješiti aktualne ekološke krize upravo zbog toga što njihovo mišljenje koje ostaje unutar tih opreka onemogućava osmišljavanje učinkovitog djelovanja. Kako bi riješio taj problem, Latour predlaže osmišljavanje novih političkih institucija koje bi uvele u javnu diskusiju znanstvenu ekspertizu, no imajući u vidu ograničenja i narav znanstvene prakse. Politike prirode Latourovo je temeljno političko djelo koje je ostavilo najviše traga na suvremenim raspravama o rješavanju ekoloških problema.

EndNote RefMan (RIS) MARC +Wish lista +Rezervacija . Politika zaštite okoliša, prirode i prostora Zaštita okoliša, prirodnih dobara i prostora u Republici Hrvatskoj iznimno je važno političko i razvojno pitanje Vlada će u gospodarsku i razvojnu politiku unijeti proaktivan pristup politici zaštite okoliša kao prioritetnoj, razvojnoj i europskoj politici Hrvatske. Djelatnost Agencije je prikupljanje i objedinjavanje podataka i informacija o okolišu i prirodi, radi osiguravanja i praćenja provedbe politike zaštite okoliša i prirode, održivog razvitka te obavljanje stručnih poslova u vezi sa zaštitom okoliša i prirode. Snaga Prirode I Politike. Živimo u vremenu i prostoru snažnog tehnološkog i znanstvenog razvoja.

Novoizabrana predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen odredila je prioritete svojeg tima u pogledu politike za sljedećih pet godina. U središtu je njezina programa europski „zeleni dogovor" (Green Deal), u ... Projektom Veze prirode u Parku Radensko polje, uspostavit ćemo održive strukture za očuvanje leptira, vodozemaca i njihovih staništa.

POVEZANE KNJIGE