Težina stvarnosti

Težina stvarnosti - Bolić, Jan | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Bolić, Jan
DIMENZIJA
5,83 MB
NAZIV DATOTEKE
Težina stvarnosti.pdf
ISBN
2471968004391

OPIS

U mirnom Princetonu, „sigurnom za život“, usred noći nestalo je struje u mirnoj ulici Greenroad. Kad se svjetlo vratilo, na stupu semafora visjelo je tijelo iz kojeg se na cestu lijevala krv. Inspektor John Monroe započinje istragu u kojoj upoznaje stanovnike ulice Greeenroad, njihove skrivene strasti i međusobne veze. Jan Bolić samouvjeren je i marljiv pisac u čijem se krimiću nalaze svi zadani elementi koje traže ljubitelji žanra – okrutno krvavo ubojstvo na početku kao pokretač radnje, tvrdoglavi i nekonvencionalni detektiv koji ne odustaje od potrage za krivcem i psihopatski ubojica koji želi gospodariti tuđim životima i ulazi u spiralu zločina koja ga na kraju vodi do zaslužene kazne. Autor pritom radnju romana smješta u sredinu dobrostojeće građanske provincije koja na zločin reagira strahom, šutnjom i povlačenjem. Glavni lik, detektiv John Monroe iz stranice u stranicu osvaja simpatije kao intuitivni i dosjetljivi emotivac, potpuno predan svom poslu i dirljivo zaljubljen u svoju pomoćnicu Liz. Ubojicu napokon odaje vlastita slabost – nestrpljivost i patološka sebičnost. Zločinački um raskrinkava se kao nervozan i usmjeren na cilj, nesposoban kontrolirati vlastite emocije. Suprotstavlja mu se Jan Bolić, mladi pisac iz Rijeke koji unatoč tjelesnom hendikepu (spinalna mišića atrofija) živi svoj spisateljski san, u svojoj trećoj knjizi odlučio je pozabaviti se žanrom krimića, kao i njegov idol Jo Nesbø.

Kad se svjetlo vratilo, na stupu semafora visjelo je tijelo iz kojeg se na cestu lijevala krv. Inspektor John Monroe započinje istragu u kojoj upoznaje stanovnike ulice Greeenroad, njihove skrivene strasti i međusobne veze... Jan Bolić Težina stvarnosti Prvi slučaj detektiva Johna Monroea Cijena: 100 kn Format: 14.8 cm x 21 cm Broj stranica: 284 Uvez: meki ISBN: 978-953-8209-07-9 U mirnom Princetonu, „sigurnom za život", usred noći nestalo je ... Težina stvarnosti, naziv je treće knjige autora Jana Bolića, hrabrog mladića koji boluje od spinalne mišićne atrofije te zbog bolesti može pisati samo s jedn... Jan Bolić, TEŽINA STVARNOSTI Nakladnik BELETRA Zagreb 2018 Meki uvez.

Vaši osobni podatci bit će korišteni radi unaprjeđenja usluge webshopa, kontroliranja pristupa Vašem računu i u ostale svrhe opisane u pravilima privatnosti. „Težina stvarnosti", doduše, u ovom dijelu nije dostigla epitet Antuna Šoljana koji kriminalističke romane naziva „intelektualističkim, gotovo šahovskim problemom", ali je na dobrom putu da to učini. Odlikuju ga pritom snažan protagonist (tridesetpetogodišnji sposobni istražitelj John Monroe), zločin (umorstvo koje ... Mark Robinson nađen je ubijen.

POVEZANE KNJIGE