Riječ je o slici

Riječ je o slici - Bučan, Jagor | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Bučan, Jagor
DIMENZIJA
7,17 MB
NAZIV DATOTEKE
Riječ je o slici.pdf
ISBN
9486690997954

OPIS

Tematski okvir ogleda “Riječ je o slici” Jagora Bučana okuplja niz pitanja koja se odnose na problemski domašaj njegove zaglavne teme — odnosa slike i jezika: Je li moguće jezikom ovjeriti raznoliko iskustvo slikarskog djela? Je li moguće u jeziku prikazati složenu formalnu strukturu slike i njeno sadržajno bogatstvo? Kako prikazati uzročno-posljedične sprege poietičkog i tehničko-tehnološkog sačinjavanja slike, hegemoniju kauzalnosti koju još možemo nazvati principom uzročne povezanosti? Na koji način iskazati svezu doživljaja slike i mehanizama kojima slika sračunato djeluje na nas? Kako tumačenjem obuhvatiti sve sastavnice koje sliku čine smislenim djelom, ali i djelom koje proizvodi smisao? Kako, konačno, svjedočiti dimenziji cjeline slikarskog djela?

Opis - RIJEČ JE O SLICI. Tematski okvir ovog ogleda okuplja niz pitanja koja se odnose na problemski domašaj njegove zaglavne teme — odnosa slike i jezika: Je li moguće jezikom ... Riječ je o slici je odlična knjiga autora Jagor Bučan.

Tematski okvir ovog ogleda okuplja niz pitanja koja se odnose na problemski domašaj njegove zaglavne teme — odnosa slike i jezika: Je li moguće jezikom ... Riječ je o slici je odlična knjiga autora Jagor Bučan. Knjiga pod nakladom Sandorf izdana je kao meki uvez uvez.

POVEZANE KNJIGE