Strah je naručitelj mjere

Strah je naručitelj mjere - Jahić, Ervin | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Jahić, Ervin
DIMENZIJA
5,43 MB
NAZIV DATOTEKE
Strah je naručitelj mjere.pdf
ISBN
3347217625839

OPIS

Doista, nemala je tematska i oblikovna amplituda koju je Jahić prošao kroz nešto više od dva desetljeća i nekome može izgledati čudnim što se isti autor dokazao verbalnom pirotehnikom nadrealno-bitničke provenijencije, a potom potvrdio dubokom refleksivnošću i autentičnom zapitanošću etičko-metafizičke inspiracije. Paradoks je znatno manji vodimo li računa o širem društvenom kontekstu i o individualnim fazama svjedočenja i razvoja. Jahićevi rani radovi nastali su u okvirima tada dominantne poetike ludičkog predznaka i dezintegracije značenjske razine, posebno pak u sferi krajnostima sklonog riječkog kruga, a potonje zbirke nužno su slijedile iscrpljenje prvotnoga modela i vodile prema širim vidicima i dubljim uvidima. Tonko Maroević

... uhićena su i kazneno prijavljena za protupravno lišavanje slobode, a naručitelj otmice još uvijek je nedostupan organima gonjenja.

Kategorija: TEMA I QUORUM. Upoznajte autora; Skupina autora. Dobrodošli na stranice Antikvarijata Biblos, Palmotićeva 28, Zagreb (križanje Palmotićeve i Đorđićeve ulice) Radno vrijeme ponedjeljak-petak 9-20h,subota 9-14h.Sve knjige na našoj stranici su dostupne,stranica se stalno obnavlja! "Strah je naručitelj mjere": Važan izbor važne poezije Ervina Jahića »Nemjesto« Ervina Jahića: Nova knjiga biblioteke »Poezije«, 39.

POVEZANE KNJIGE