Basne u stripu – Lisica i gavran

Basne u stripu – Lisica i gavran PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
DIMENZIJA
10,89 MB
NAZIV DATOTEKE
Basne u stripu – Lisica i gavran.pdf
ISBN
1186310706271

OPIS

Nova serija popularnih basni napisana je u obliku stripa i na jednostavan način, a posebno će biti zanimljiva djeci koja su tek naučila čitati. Tekst basni pažljivo je osmišljen (veličinom fonta, izborom riječi, kratkim rečenicama i jasnim ilustracijama) kako bi u potpunosti bio prikladan početnicima u čitanju. Svaka od ovih kratkih basni na svome kraju čitateljima donosi pouke koju je lako prepoznati kroz osobine i postupke likova. 10 pitanja na kraju slikovnice na koja djeca trebaju dati odgovor potiče čitanje s razumijevanjem.

Napisane su u formi stripa sa ciljem da se takav oblik kratkog izražavanja putem slika neguje i popularizuje kod novih generacija mladih čitalaca. Ove kratke priče, kroz osobine i postupke likova, nose u sebi uvek mudru pouku. Gavran i lisica.

- Dobar dan! Kako ste, gospodine Vrano? Baš ste divni, puni čari bogomdane! Još vaš glasić nešto da je lep k'o pera što vam sjaje, bili biste feniks i kralj ovih šuma! A gavran ... Gavran je negde nasao poveci komad sira i stojeci na grani drveta drzao je cvrsto sir u kljunu. Lisica to opazi i posto se privukla drvetu poce da hvali gavrana: - Ti si veoma lepa ptica - rece ona - i imas prekrasno perje! Niko na svetu ne bi bio tako savrsen kao ti, samo kad bi umeo i da pevas. Sastoji se od 5 naslova: ČOBANIN I VUK, LAV I MIŠ, LISICA I GAVRAN, KORNJAČA I ZEC, MEDVED I PČELE Basne u stripu su slikovnice za decu koja tek počinju da čitaju.

POVEZANE KNJIGE