San i ostalo

San i ostalo - Quien, Guido | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Quien, Guido
DIMENZIJA
12,29 MB
NAZIV DATOTEKE
San i ostalo.pdf
ISBN
5067811367362

OPIS

San i ostalo knjiga je zapisa Guida Quiena puna lirike, nostalgije, mirisa koje svi zaboravljamo u žurbi života. A život je s nama i za nama, on je i onaj dio koji nosimo od djetinjstva, koji nas je pripremio za život i naučio svemu što u sadašnjosti jesmo. Svaki je život svoja sadašnjosti, ali nje bez vlastite prošlosti nema. A ta prošlost sastavljena je od mnogih priča, bljeskova, događaja koji to jesu i nisu, stvarnosti prelomljene u pojedincu kao jedan, određen, samosvojan svijet koji samo po njemu i postoji. U tom smislu Guidovi zapisi puni su općeg „zanosa“, ali i samo njegova djetinjstva, mladosti i starosti razasuti po Trogiru, Splitu, Bobovišću i Zagrebu/ Velikoj Gorici, samo u njegovim sjećanjima slikar Šime Perić smješten je pred dvor svoje kuće u malom bračkom mjestu, Dučmelićeva izložba otvorena u Zagrebu i Beogradu, tata Kruno odnosno pjesnik Quien u dolascima i odlascima, slar Nazorove kuće na kojem su se našli neki drugi Bračani… San i ostalo knjiga je puna zarasle ljepote i velike umješnosti autora da je ispriča sa zanosom i iskričavim zapažanjima, da osobnu biografiju tako fragmentiranu ponudi čitateljima. Rukopisom „San i ostalo“ Guido Quien uspio je uobličiti dojmljiv, moderan i rijedak primjer lirske autobiografije.

To se pitao, te je sam napisao spisak ljudi koje treba zvati. Neki su pobjegli nakon američke invazije, neki za vrijeme sektaškog krvoprolića, a neki nakon džihadističkih napada. Do 2003., u Iraku je živjelo 1,5 milijuna kršćana.

DJEČJA SOBA - ELEMENTI. Komode i ormarići za dječje sobe; Kreveti za dječje sobe; ...

POVEZANE KNJIGE