Samo sreća, ništa drugo

Samo sreća, ništa drugo - Hitrec, Hrvoje | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Hitrec, Hrvoje
DIMENZIJA
11,9 MB
NAZIV DATOTEKE
Samo sreća, ništa drugo.pdf
ISBN
7125843560490

OPIS

Romansirani živototpis Nikole Zrinskog VII. (17. st.) novi je roman Hrvoja Hitreca. Povijesna ličnost, hrvatski ban i pjesnik, brat Petra IV, isusovački đak nakon školovanja s bratom odlazi u posjet papi Urbanu VIII. Nakon punoljetnosti Nikola i Petar dijele imanje. Njihove utvrde i dvorci, objektivno, hrvatski su dvorovi, a njihova svakodnevica borbe s Osmanlijama. Ta svakodnevica temelj je romana o Nikoli koji između bitaka na mađarskom piše poznato djelo Jadranskoga mora sirena u kojoj slavi Sigetsku bitku. Autor Hitrec, oslanjajući se na povijesne činjenice, uistinu prati život tog jedinog stvarnog hrvatskog dvora, svakodnevicu od kuhinje do radionica i odgoja djece, probleme s katoličkom Europom koja obećava pomoć na granicama i uglavnom zaboravlja obećanja. Borio se Nikola oružjem i diplomacijom, a legendu o njemu prekinulo je nesretno (mnogi smatraju i sumnjivo) stradanje u lovu.

Roman su predstavili u ime nakladnika ravnatelj AGM-a Stjepan Bekavac, ravnatelj Hrvatskoga državnog arhiva Dinko... Samo sreća, ništa drugo, poručuje Hrvoje Hitrec u naslovu svog povijesnog romana o junaku, banu Nikoli VII.Zrinskom, koji navodno nesretnim slučajem pogiba loveći vepra.Njegova romansirana biografija međutim ulazi doboko u pozadinu političkih intriga i smicalica, a autor do u tančine rekonstruira stanje u Hrvatskoj i srednjoj Europi sredinom 17. stoljeća, od običaja i događaja u ... 8.

st.) novi je roman Hrvoja Hitreca. Povijesna ličnost, hrvatski ban i pjesnik, brat Petra IV, isusovački đak nakon školovanja s bratom odlazi u posjet papi Urbanu VII.

POVEZANE KNJIGE