Svijet Egipta

Svijet Egipta - Galdwell, Stella | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Galdwell, Stella
DIMENZIJA
5,62 MB
NAZIV DATOTEKE
Svijet Egipta.pdf
ISBN
5639862901703

OPIS

Stella Caldwell, autorica knjige Svijet Egipta, prapraunuka je Jamesa Caldwella, koji je u Egiptu boravio krajem 19. stoljeća, baš u vrijeme arheoloških istraživanja i otkrića. Ona je pronašla njegov dnevnik u kojemu je zabilježio svoje dojmove s putovanja od Aleksandrije do Abu Simbela u Gornjem Egiptu, i te bilješke predstavljaju okosnicu ove knjige u kojoj je autorica na djeci primjeren način predstavila glavne značajke staroegipatske civilizacije. Slikom i sažetim tekstom predstavljeni su kronologija vladara i neke od najznačajnijih ličnosti, značaj rijeke Nil, religija, običaji, svakodnevni život, spomenici, hramovi i grobnice, piramide, kao i suvremeno istraživanje egipatske povijesti.

Premda su Kopti autohtoni stanovnici Egipta, posljednjih godina sve su izloženiji napadima u toj arapskoj zemlji. NOVO 7:30 Najmanje 14 ljudi je poginulo kada su se sukobili pristaše i protivnici dosadašnjeg predsjednika Mohameda Mursija, nakon što je vojska objavila u srijedu da ga je svrgnula s vlasti, obj... Moj račun. Prijava Registracija Zaboravljena lozinka.

Ovo je neki sasvim drugi svijet. Uslijedile su silne procedure.

POVEZANE KNJIGE