Jednostavna priča zarez sto stranica

Jednostavna priča zarez sto stranica - Esterhazy, Peter | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Esterhazy, Peter
DIMENZIJA
9,44 MB
NAZIV DATOTEKE
Jednostavna priča zarez sto stranica.pdf
ISBN
9668129706135

OPIS

Državne tajne, dvostruki ili čak trostruki špijuni, kabala, ljubav i prevara, prijateljstvo i izdaja u vrijeme kada Osmanlije vladaju gotovo polovicom Europe, kada se s minareta u Budi čuju mujezini, a u turskim se kupeljima dogovaraju važni poslovi… U svome najnovijem romanu Jednostavna priča zarez sto stranica inačica s isukanim mačevima jedan od najvažnijih suvremenih mađarskih pisaca Péter Esterházy maestralno rekonstruira jednu epohu u kojoj je jedan od njegovih otaca igrao važnu ulogu. Vodeći čitatelja kroz labirint svoga književnog svemira, Esterházy mu daje potpunu slobodu i dopušta mu svaku vrstu interpretacije. Prepun humora, autoironije, citata i referencija, roman Jednostavna priča zarez sto stranica ne samo da izmamljuje osmijehe prilikom čitanja već i tjera čitatelja da olovkom podvlači rečenice koje će citirati. Isukanih mačeva krenite u avanturu koja na mogućih sto stranica pruža nezaboravno čitateljsko iskustvo. “Igra je čarolija književnosti. A s njom je kao i sa životom: od planiranog puta često se skrene u mračne sokake ili do malih senzacija vrijednih lutanja.” — Süddeutsche Zeitung “Jednostavna priča zarez sto stranica nije postmodernistička, ona pripada u modernu, koja je već postojala u 17. i 18. stoljeću i nije marila za linearnu logiku, psihologiju ni za prepoznatljivo jastvo. Mnogo joj je važnija bila estetska vrijednost.” — Die Zeit “Čitati Esterházyja prije svega i nadasve znači uživati u okusu njegovih riječi.” — Neue Züricher Zeitung

Fraktura -3-Naslov izvornika Egyszerű történet vessző száz oldal - a kardozós ... U svome najnovijem romanu Jednostavna priča zarez sto stranica inačica s isukanim mačevima jedan od najvažnijih suvremenih mađarskih pisaca Péter Esterházy maestralno rekonstruira jednu ... Knjiga: Jednostavna priča zarez sto stranica - inačica s isukanim mačevima, pisac: Péter Esterházy, Romani, Tuzla, 46 KM, Izdavač: Fraktura, strana: 256 ... Peter Esterhazy: Jednostavna priča zarez sto stranica Ekvilibrirajući između više povijesnih ravni, u raspršenoj formi u kojoj se isprepleću povijesne reference, citati iz stvarnih ili izmišljenih dokumenata i izvora, u ludičkom i ironičnom tonu autor rekonstruira epohu u kojoj su Europom tutnjali turski osvajači, a dočekivali ih ... Peter Esterhazy - Jednostavna priča zarez sto stranica, Banja Luka, 22 KM, Preko 15 000 naslova u ponudi! Opis - JEDNOSTAVNA PRIČA ZAREZ STO STRANICA - Inačica s isukanim mačevima Državne tajne, dvostruki ili čak trostruki špijuni, kabala, ljubav i prevara, prijateljstvo i izdaja u vrijeme kada Osmanlije vladaju gotovo polovicom Europe, kada se s minareta u Budi čuju mujezini, a u turskim se kupeljima dogovaraju važni poslovi... JEDNOSTAVNA PRIČA ZAREZ STO STRANICA - inačica s isukanim mačevima. 149,00 kn nije dostupno.

Trenutno nedostupno. Dodaj na listu želja Dodaj za ... Fraktura je upravo objavila Esterházyjevu "Jednostavna priča zarez sto stranica", a uskoro će i Ceesa Nootebooma ("Lisice u noći"), Patricka Modiana ("Dora Bruder"), Ljudmilu Ulickaju ("Iskreno vaš, Šurik). Vrijeme čitanja: 10 minute U ime svih veselih uspomena koje povezujem s gledanjem Eurosonga sam za vas pripremila selekciju natjecatelja po svom izboru.

POVEZANE KNJIGE