Vještica i čarobnjak

Vještica i čarobnjak - Patterson, James: Charbonnet, Gabrielle | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Patterson, James: Charbonnet, Gabrielle
DIMENZIJA
6,53 MB
NAZIV DATOTEKE
Vještica i čarobnjak.pdf
ISBN
1270017939705

OPIS

Sve se promijenilo preko noći. Ljudi nisu dovoljno pazili i društvu je zauvijek oteto sve ono što je važno. Sve je nestalo u trenu. Sloboda i pravda. Ljubav i prijateljstvo. Obitelj i vjera. Nestalo je djetinjstvo. Začuli su se koraci vojnika koji su došli po njih i odveli ih usred noći iz njihova doma. Wisty i Whit Allgood su samo djeca, koju su odvojili od roditelja i rekli im da je nastupilo vrijeme Novog poretka – nove, svijetle budućnosti koja iskvarene i iluzorne slobode takozvanog demokratskog društva zamjenjuje višom disciplinom. Ona je plod mnogih godina planiranja, preciznog odašiljanja poruka i pažljivo nadziranih izbora. Rekli su im da je došlo vrijeme za poduzimanje koraka kojima se eliminiraju otpadnici, kriminalci i svi koji prijete blagostanju te vrijednostima Novog poretka. Zatočili su ih, sudili im i prozvali ih vješticom i čarobnjakom. Nisu razumjeli te optužbe niti novi poredak. Pokušali su se prilagoditi. A onda su shvatili i otkrili da posjeduju nevjerojatne moći koje bi im mogle pomoći da se spase. Možda mogu spasiti i roditelje… a možda i svijet.

Iako u Baumanovoj bajci postoji opreka i borba između dobra i zla, predstavnice zle strane, Vještica od Istoka i Vještica od Zapada, sve su samo ne zastrašujuće. Jezične razlike uvije postoje, pa stoga pojmovi u ovim dvama naslovima neće značiti isto u svakoj kulturi. Engleski pojam wizard prevodim kao "čarobnjak", warlock kao "vještac", a witch, naravno, kao "vještica".

Frank Baum.Film je bio nominiran za 6 Oscara a osvojio ih je ukupno 2 i to u kategorijama najbolja originalna muzika i najbolja originalna pjesma. Dječji šešir vještica ili čarobnjak Raspoloživost i cijena . Akcija za Dječji šešir vještica ili čarobnjak je istekla 19.01.2021.

POVEZANE KNJIGE