Stric Fjodor, pas i mačak

Stric Fjodor, pas i mačak - Uspenski, Eduard | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Uspenski, Eduard
DIMENZIJA
4,46 MB
NAZIV DATOTEKE
Stric Fjodor, pas i mačak.pdf
ISBN
4708223837578

OPIS

Stric Fjodor i njegove životinje među najpoznatijim su ruskim pričama za djecu, prevedenim na brojne jezike, od engleskog, njmačkog i francuskog do japanskog, tako da će sasvim sigurno pronaći brojne čitatelje i u nas. Ako ste mislili da je stric Fjodor stvarno neki “stric”, dobrano ste se prevarili, jer on je zapravo samo dječak, ali ga svi zovu stric Fjodor. Ali, kao što nijedno dijete ne može i ne treba biti poput odrasloga, ni naš Fjodor nije takav. On strašno voli životinje s kojima se može igrati satima, ali mama mu ne dopušta da ih drži u stanu pa zato odlući pobjeći i otići živjeti na selo s mačkom, gdje im se pridruži i pas. I tu zapravo počinje prava priča – životinje koje žive s Fjodorom nisu obične životinje, nego životinje koje govore, pišu, spremaju i kuhaju tako da, nakon što ugodno smjeste i raspodijele obaveze, započnu veseo samotalan život. Ako se pitate zašto ih nitko nije tražio, to je zato što tako ide u pričama. Isto onako kao što se u pričama često pronađe skriveno blago, pa tako i u ovoj. Da nije drugoga, uz humor kojim je priča prožeta, već bi to bilo dovoljno za čitanje svim ljubiteljima i prijateljima životinja, a nadamo se i ostalima.

Nakon što ih je pronašla, volonterka im je odnijela vode i hrane. Pas je prvo sakrio mačića, a kad je nanjušio hranu, iznio je svojeg malog štićenika na porciju.

Tad su veterinari pustili unutra i psa Sashu, a Jack se odmah smirio. Stric Fjodor, pas i mačak. Zagreb : Algoritam, 2013.

POVEZANE KNJIGE