Vi niste gadget

Vi niste gadget - Lanier, Jaron | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Lanier, Jaron
DIMENZIJA
4,40 MB
NAZIV DATOTEKE
Vi niste gadget.pdf
ISBN
7050200181428

OPIS

Nalazimo se na početku dvadeset prvog stoljeća, a to znači da će ove riječi uglavnom čitati ne-osobe, stoji u predgovoru pronicavog, inovativnog i kontroverznog djela “Vi niste gadget”, američkog umjetnika i računalnog veterana iz Silikonske doline, utemeljitelja koncepta virtualne stvarnosti, Jarona Laniera. Riječi u ovoj knjizi, predviđa on, čitat će automati ili otupjele gomile ljudi koje se odavno više ne ponašaju kao pojedinci, da bi ih na kraju, samljevene, kopirane i provučene kroz internetske pretraživače, brzi i aljkavi čitatelji saželi u površne i netočne članke nalik onima s Wikipedije. Umjesto da računala i internet budu moćna sredstva za učenje, autor smatra da oni svoje korisnike sve više pretvaraju u gomilu otuđenih, anonimnih jedinki ugrađenih u golemi, sveobuhvatni um-košnicu, nalik na čudovišni koncept iz znanstvenofantastičnih priča, za koji danas ne vrijede ni moralni ni građanski zakoni.

Toliko je mala da gotovo i ne zauzima prostor. Osim toga, Nano HD cam je diskretna i vrlo lako se koristi.

S 2 gumba je palite, gasite i podešavate način rada, tako da se nemate razloga brinuti hoćete li se znati služiti njom. ... Must have gadget u svakom domu.

POVEZANE KNJIGE