Moj beogradski dnevnik

Moj beogradski dnevnik - Hudelist, Darko | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Hudelist, Darko
DIMENZIJA
12,70 MB
NAZIV DATOTEKE
Moj beogradski dnevnik.pdf
ISBN
7534155980427

OPIS

Novinar i publicist Darko Hudelist proveo je u Beogradu punih pet godina pretražujući beogradske arhive te intervjuirajući političke i intelektualne protagoniste zbivanja u drugoj polovici XX. stoljeća, u sklopu historiografskih istraživanja za svoju monografiju o povijesti sukoba Srba i Hrvata i o slomu Jugoslavije. Dobricu Æosića, kojemu je najvećim dijelom posvećena ova knjiga, upoznao je 2006. godine u njegovu kabinetu u SANU, a potom se s njim susreo četrdesetak puta vodeći tematske razgovore koje je snimao i zapisivao. Pritom se među njima razvio vrlo kompleksan i dinamičan odnos. Ova knjiga bavi se osebujnom ličnošću poznatoga srpskog književnika i nacionalnog ideologa, izbjegavajući stereotipe kojima su skloni Æosićevi sljedbenici, ali i njegovi protivnici, donoseći iznimno kompleksan portret pisca i intrigantan uvid u povijest hrvatsko-srpskih odnosa te, općenito, političkih prilika u Jugoslaviji u drugoj polovici XX. stoljeća.

godine u njegovom kabinetu u SANU, a potom se s njim susreo četrdesetak puta vodeći tematske razgovore koje je snimao i zapisivao. Pritom se među njima razvio vrlo kompleksan i dinamičan odnos. Dobricu Ćosića, kojemu je najvećim dijelom posvećena knjiga Moj beogradski dnevnik, upoznao je 2006.

"Prošao je osmi sat smjene. Beogradski profesor oduševio svoje studente statusom na Facebooku Objavljeno 08.07.2015. u Vijesti Zbog svog smisla za humor, ovaj beogradski profesor omiljen je među svojim studentima, a sada je još jednom potvrdio svoju popularnost. Darko Hudelist MOJ BEOGRADSKI DNEVNIK - Susreti i razgovori s Dobricom Ćosićem 2006.

POVEZANE KNJIGE