Stari grb Rijeke (boja)

Stari grb Rijeke (boja) Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
DIMENZIJA
11,56 MB
NAZIV DATOTEKE
Stari grb Rijeke (boja).pdf
ISBN
6384715862246

OPIS

Habsburški car Leopold je 1659. godine izdao gradu Rijeci povelju kojom joj dodjeljuje grb. Grb je označen geslom “Indificienter” što znači “nepresušan”. Nepresušan je vrč iz kojeg teče obilna voda vječnog života. Orao koji u svojim kandžama nosi vrč je sunčana ptica, slika vatre, visine, svjetla, i simbolizira vječnu ljudsku težnju visinama. Dvoglavi orao s austrijskog grba vuče porijeklo još iz križarskih ratova. Iznad njegovih glava je carska kruna kuće Habsburg. Orao je vladarska ptica, nebeski ekvivalent lavu, i zato je čest znak na grbovima i štitovima. Grb grada Rijeke prvi se put pojavljuje na crtežu gradskog tornja 1689. godine.

Nakon što je Gradsko vijeće Grada Rijeke usvojilo gradsku zastavu, prvi koji je službeno izvjesio riječku trobojnicu bio je gradonačelnik Rijeke, veliki Giovanni Ciotta. da se "stari još sjećaju da se prije 1809. na stendarcu vijala austrijska zastava (crveno-bijelo-crvena), koja je u sredini imala gradski grb među zaštitnicima grada".

Općina Centar valovitom plavom linijom ponosi se Miljackom, a centralni element čini razgranato stablo, simbol razvoja, detalj s bogumilskog stećka. Socijalna pomoć kućanstvima, djeci, starijima, bolesnima i nemoćnima . Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv.

POVEZANE KNJIGE