Užitak pića

Užitak pića - Holland, Barbara | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Holland, Barbara
DIMENZIJA
9,47 MB
NAZIV DATOTEKE
Užitak pića.pdf
ISBN
9769812413016

OPIS

S karakterističnom elegancijom i ugodnom duhovitošću, Barbara Holland slavi prastari čin uživanja alkoholnih pića u ovom pronicljivom pregledu čovjekova odnosa s pićem, od vremena radosnog otkrića voća i žitarica, koji se bio prije nekih deset tisuća godina. U ovoj živahnoj himni alkoholu, koja je većinom kulturalna povijest, ali dijelom i osobna meditacija, Holland vodi čitatelje na bakanalijski juriš kroz plodne doline Azije, engleske taverne, prve kolonije američkih doseljenika i suvremene metropole, te razotkriva, kako je Faulkner jednom izvrsno rekao, da civilizacija doista počinje s fermentacijom. Puna ukusnih poslastica o destilatorima, krijumčarima, tavernama, mamurlucima i Anonimnim Alkoholičarima, Užitak pića je fascinantni portret svijeta fermentiranih i destiliranih zadovoljstava.

U srcu čarobnoga Gorskog kotara - na staroj Lujzijanskoj cesti koja spaja Karlovac s Rijekom - nalazi se prava mala ... Pića. Ožujsko Rezano Ožujsko Rezano spaja najbolje od dva pivska svijeta.

U ovoj živahnoj himni alkoholu, koja je većinom kulturalna povijest, ali i dijelom i osobna meditacija, Holland vodi čitatelje na bakanalijski juriš kroz plodne doline Azije, engleske taverne, prve kolonije američkih ... Recept užitka: 6 pića/(vi + ona) = provod za pamćenje. Seks možda i nije atomska fizika, ali ovladate li s ovom formulom, vi ćete uvijek moći računati na užitak, a vježbenica na besplatne dodatne sate Užitak pića.

POVEZANE KNJIGE