Ružica Meglaj Rimac

Ružica Meglaj Rimac - Kosijer, Jovan | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Kosijer, Jovan
DIMENZIJA
11,27 MB
NAZIV DATOTEKE
Ružica Meglaj Rimac.pdf
ISBN
4342518001662

OPIS

Djevojka i gospoda koja je 40 godina posvetila “kraljici igara” zaslužila je spomen-knjigu iz brojnih razloga, ponajprije otud što promiče deseto ljeto od rastanka s izuzetnom damom, zagrebačkog, hrvatskog i evropskog sporta, između živih istrgnute surovom bolešću i grubim usudom, u 56. proljeću života. Jedinstvenom je ženom! Najprije, igrala je košarku između 15. i 31. Vrhunskim načinom – vrhunsku košarku! Od 15 godina široke aktivnosti, 14 je proboravila u reprezentativnim selekcijama “plave” košarke, najčešće usamljena u zastupanju Zagreba i Hrvatske na svjetskim i evropskim smotrama. Košarkašku aktivnost je prekidala samo u blaženim stanjima. U 1971. i 1974. rodila je sinove – košarkaše! Prvorođeni Davor bavio se košarkom skoro 20 godina, mladi Slaven traje između koševa na grčkim prostorima. Suprug, sinovi i majka – svi košarkaši! I, svi prvaci! Jugoslavije, Švicarske, Turske, Hrvatske i Sjedinjenih Država! Igrala i vježbala – košarku! Vježbala i svirala – na glasoviru! Knjige i poljodjelske alatljike izmjenjivala je u istom danu! S diplomama Klasične gimnazije i Ekonomskog fakulteta u Zagrebu – uz bavljenje vrhunskom košarkom!….

- Zagreb, 11. srpnja 1996.), hrvatska košarkaška reprezentativka. Ružica Meglaj Rimac (Zagreb, 15.

Collegamenti esterni. EN) Ružica Meglaj, su archive.fiba.com, Federazione Internazionale Pallacanestro Nazionale jugoslava- ... Hrvatski olimpijski odbor punopravni je član Udruženja nacionalnih olimpijskih odbora (ANOC), Europskih olimpijskih odbora (EOO), Međunarodnog odbora Mediteranskih igara (MOMI) i Europskih nevladinih sportskih organizacija (ENGSO). Dubrovačka Ragusa prvi je polufinalist ovosezonskog izdanja Kupa Hrvatske za košarkašice "Ružica Meglaj Rimac".

POVEZANE KNJIGE