Sjajna svjetla, velegrad

Sjajna svjetla, velegrad - McInerney, Jay | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
McInerney, Jay
DIMENZIJA
4,19 MB
NAZIV DATOTEKE
Sjajna svjetla, velegrad.pdf
ISBN
6736612271519

OPIS

Kada je prije više od dvadeset godina objavljen prvijenac Jaya McInerneyja Sjajna svjetla, velegrad, odmah je stekao mnoštvo poklonika i status kultne knjige, koji nije izgubio do danas. Sjajna svjetla, velegrad duhovit je roman o suvremenom čovjeku i njegovim strahovima, roman o New Yorku, gradu svih gradova, o njegovu noćnom životu, o novinama, manekenkama, kokainu. Jay McInerney briljantno, u drugom licu, pripovijeda o mladiću s Manhattana koji ima sve, ali zapravo živi u savršenoj iluziji i ne zna tko je uistinu. Roman Sjajna svjetla, velegrad savršeno je ocrtao osamdesete i pogodio njihov duh te započeo novi romaneskni trend, koji se u svjetskoj prozi osjeća do danas. Sjajna svjetla, velegrad jednako je zabavan i zanimljiv kao i sredinom osamdesetih te svjedoči kako se od tada u svijesti mladoga urbanog čovjeka nije mnogo toga promijenilo. Provode po kojima je New York tada bio slavan, danas je moguće doživjeti svuda, ali strahovi su ostali jednaki. Razularen, ubojito zabavan roman koji pogađa cilj – ljudsko srce. Raymond Carver Izvanredno, zabavno štivo, savršen omjer snage i težine. Thomas McGuane

No danas se, u tom smislu, ipak bitnijim čini Martin Amisov „Novac", protoyupijevski roman, također objavljen 1984. Iz današnje perspektive McInerney više izgleda kao romaneskni junak osamdesetih ... Neki od najpopularnijih proizvoda kategorije dostupni su u našoj ponudi.

Dolaziš gledati svemir i ta sranja?Ne, bježim od svjetla velegrada kako bih vidio svemir i ta sranja. OpenSubtitles2018.v3.

POVEZANE KNJIGE