Glas ruže

Glas ruže - Ozkan, Serdar | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Ozkan, Serdar
DIMENZIJA
10,81 MB
NAZIV DATOTEKE
Glas ruže.pdf
ISBN
9459544168473

OPIS

Debitantski roman Serdara Özkana, Glas ruže uspješni je predstavnik suvremene turske književnosti na međunarodnoj pozornici. U samo godinu dana preveden je na 30 jezika. Osvajao je vrhove top lista u mnogim zemljama a njegov se dobar glas širi i dalje osvajajući nove čitatelje. Ispreplićući različite kulture i filozofije s potkom suvremenog života, roman Glas ruže svojevrsni je most između Istoka i Zapada. Slijedeći Dijanu, glavnu junakinju romana, čitatelj kreće na put od grčke mitologije do sufijskog pjesnika Yunusa Emrea, od Williama Blakea do Sokrata, od istočnjačkog misticizma do Malog princa, od realnosti do metafizike, od Majke Marije do Nasrudin-hodže, od stvarnog svijeta do svijeta snova, i od San Francisca do Istanbula. Ovaj iznimni roman prepun je simboličkih značenja nosi univerzalnu poruku o spajanju kultura, nadasve u svijetu gdje su sukobi u stalnom porastu. Glas ruže ima moć da nas ujedini, rekla je književna kritičarka Christine Michaud na kanadskoj televiziji.

PRIHVATILIŠTE IZ KOJEGA DVIJE TREĆINE KORISNIKA IZIĐU KAO NOVI LJUDI Od vrta do doma. 30.

05.05.2016 00:20 . Da ljudskoj mržnji, zlobi i beščašću nema kraja dokazuje i bacanje bijelih ruža i svijeća koje su položene i zapaljene za pobijene vojnike JNA u Dobrovoljačkoj ulici. Križevački gradonačelnik Mario Rajn i njegov zamjenik Mario Martinčević čestitali su ženama na tržnici Međunarodni dan žena te im darovali ruže.

POVEZANE KNJIGE