Velika knjiga portreta

Velika knjiga portreta - Junaković, Svjetlan | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Junaković, Svjetlan
DIMENZIJA
3,66 MB
NAZIV DATOTEKE
Velika knjiga portreta.pdf
ISBN
4479226428047

OPIS

“Često u muzejima, galerijama ili knjigama o umjetnosti nailazimo na kraljeve, grofove, vitezove, udovice, trgovce, ljepotice ili obične ljude kako nas promatraju sa svojih portreta. Ponekad nam se smiješe, ponekad nas odmjeravaju, ponekad su ozbiljni i strogi, ali uvijek s istom željom da ostanu tu – preko slika, prisutni u vječnosti. Dugo se mislilo, da životinje nemaju takvih želja i da se nisu portretirale za sva vremena. No sada znamo da to nije tako. I ova knjiga bi trebala pomoći da se izgube te predrasude i da pokazu svu raznolikost životinja zabilježenih kistom i bojama nekih od najvećih slikara koje poznajemo i to u skoro svim periodima povijesti umjetnosti.” Svjetlan Junaković U knjizi su kao predlošci korišteni neki od najpoznatijih svjetskih portreta, a autor ih je u ovoj verziji ponovno naslikao, odnosno kopirao, koristeći se originalnom idejom – umetanja životinjskog lika umjesto ljudskog, trudeći se pritom pronaći životinju koja bi, bilo karakterom, bilo izgledom, odgovarala zadanom portretu.

Sto godina samoće (Marquez) - Nije neki breakthrough reći da je to velika knjiga, ali imam potrebu napisati da je meni bila izvanredan doživljaj. Gotovo mi žao opisivati kakvo je to remek-djelo. Postizanje sličnosti kod crtanja portreta Duoglas R.

Neke su stvari, poput egipatske velike piramide, toliko velike da si ih je teško predočiti. Neke su stvari tako male, da ih golim okom ne možemo vidjeti, nego se m II Svjetlan Junaković : VELIKA KNJIGA PORTRETA Tvrdi uvez, Algoritam, Zagreb, 2007 god.

POVEZANE KNJIGE