Sport i nasilje u Europi

Sport i nasilje u Europi - Bodin, Dominique - Robene, Luc - Heas, Stephane | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Bodin, Dominique - Robene, Luc - Heas, Stephane
DIMENZIJA
7,88 MB
NAZIV DATOTEKE
Sport i nasilje u Europi.pdf
ISBN
4522096541708

OPIS

Osim što u ljudima budi emocije, strasti, osjećaj uspjeha i potiče ih na obrazovanje, sport doprinosi i povezivanju. Međutim, on je također i uzrok nerazumnoga i nasilnoga ponašanja, bilo za vrijeme ili nakon sportskih događaja. Popis negativnih pojava vezanih uz sport obuhvaća i grubost, zlostavljanje, verbalno i fizičko nasilje, rasističke i ksenofobne stavove i komentare, uzimanje dopinga, korupciju, neprimjereno važnu ulogu biznisa i političko upletanje. No je li sve to uistinu neizbježno? Sport je društvena aktivnost poput „bilo koje druge”. U tome kontekstu, smije li sport superioran ostatku društva? Nismo željeli omalovažiti sport navođenjem njegovih negativnih strana već samo uputiti na ona područja u kojima je podbacio s ciljem boljega upoznavanja tih pojava i poduzimanja popravnih mjera. Paradoksalno, ali upravo su nasilje i propusti vezani uz sport bili poticaj za pokretanje prvoga europskoga projekta kojime se sport želi sačuvati za našu djecu kao obrazovna i rekreativna aktivnost kako bi ona mogla razvijati osjećaj vlastitoga uspjeha, ali i preko sporta uspostaviti prijateljstva, kulturnu razmjenu i mir.

24 Sport i nasilje u Europi s razvojem sporta, razvijali su se i stadioni ∑ sa zahtjevima da se natjecatelj- ske tjelesne aktivnosti odræavaju na lokalnim igraliπtima odreenima... Dominique Bodin, potpredsjednik Europskog sveučilišta u Bretanji, Stephane Heas, predavač sociologije na Odsjeku znanosti i tehnologije za fizičku kulturu i sport Sveučilišta u Rennesu, Claire Calderon, prosvjetna inspektorica Akademije u Grenobleu i Laurent Petrynka... Sport I nasilje u europi. 0 ponuda.

Njezini su pak nedostatci u nedoreenosti kod raspravljanja situacija obiljeenih nasiljem, to je i lako objanjivo, jer tu ne postoje kao kod fenomena navijaa pripremljeni obrasci razvrstavanja i... Velik dio izvješća posvećen je nasilju nad ženama koje u Europi trpi svaka treća žena. Zastupnica Borzan se založila za mjere osnaživanja žena u prijavljivanju zločina i skrbi o njima nakon prijave.

POVEZANE KNJIGE