Hrvatsko proljeće – Presuda Partije

Hrvatsko proljeće – Presuda Partije - Savez komunista Hrvatske. Centralni komitet | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Savez komunista Hrvatske. Centralni komitet
DIMENZIJA
12,45 MB
NAZIV DATOTEKE
Hrvatsko proljeće – Presuda Partije.pdf
ISBN
1871323095458

OPIS

Dvadeset petog prosinca 1971. godine Centralni komitet Saveza komunista Hrvatske izabrao je na svojoj 24. sjednici Komisiju sa zadatkom da pripremi izvještaj o stanju u Savezu komunista Hrvatske u odnosu na prodor nacionalizma u njegove redove. Izvještaj Komisije razmotren je i usvojen na 28. sjednici Centralnog komiteta SK Hrvatske 8. svibnja 1972. godine. Rad na Izvještaju odvijao se uporedo i povezano s aktivnošću u organizacijama i rukovodstvima Saveza komunista na terenu, uz njihovu pomoć i suradnju. Zato se. može reći da je Izvještaj pisala cjelokupna organizacija Saveza komunista Hrvatske. Prikupljen je golemi činjenični materijal na više tisuća stranica. To su izvještaji, informacije i dokumenti koje su komisije općinskih i među-općinskih konferencija SKH uputile u Centralni komitet, a. koje su općinska i međuopćinska rukovodstva Saveza komunista razmotrila i verificirala; to su dalje izvještaji, informacije i dokumenti koje je Komisija Centralnog komiteta dobila od republičkih rukovodstava društveno-političkih organizacija i komunista iz pojedinih radnih organizacija i ustanova; zatim dokumenti, informacije i izjave koje su Komisiji dati pojedini članovi Saveza komunista…

donose ovu tvrdnju: "Cijela demokratska Europa osuđuje nacizam i fašizam kao najmračnije razdoblje u njezinoj povijesti, a u Hrvatskoj ima nostalgičara, starih i novih, koji ... Hrvatsko proljeće. Kultura.

Historijski zbornik, 67(2014) 2, str. 381-400. Hrvatsko proljeće počelo je, zapravo, 1918.

POVEZANE KNJIGE