Moj zagreb,tak imam te rad

Moj zagreb,tak imam te rad - Agičić Damir | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Agičić Damir
DIMENZIJA
8,70 MB
NAZIV DATOTEKE
Moj zagreb,tak imam te rad.pdf
ISBN
8239492063353

OPIS

U ovoj monografiji o Zagrebu kao glavni izvor informacija o razvoju grada i svakodnevnom životu u njemu koriste se stare razglednice. One datiraju s kraja 19. i početka 20. stoljeća i svjedoče nam o modernizaciji i urbanizaciji grada, kada se on počeo ubrzano širiti prema jugu, istoku i zapadu. To je vrijeme kada se u Zagrebu grade mnoge reprezentativne palače, osnivaju brojne znanstvene ustanove, grade nove ulice i trgovi, nacionalno kazalište, glavni kolodvor, uvode rasvjeta, kanalizacija i vodovod, uređuju parkovi i perivoji.

Bila mu je to jedna od omiljenih, a suze se su počele nezaustavljivo kotrljati Luga, bumo si nekaj rekli?, pitao bi Cico uvijek kad bismo se vidjeli, uz neizostavni i iskreni osmijeh. - Gospon ... videl buš, još je lepi Zagreb.

Ali ipak vu tebi ja štel bi se najti, I srećen bi bil, to se zna. Ja sikud bi išel, naluknul se rad, z uspinjčom otpelal na gornji se grad.

POVEZANE KNJIGE