Abeceda osjećaja

Abeceda osjećaja - Lalli, Judy | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Lalli, Judy
DIMENZIJA
4,33 MB
NAZIV DATOTEKE
Abeceda osjećaja.pdf
ISBN
6535924336679

OPIS

U drugoj polovici XX. stoljeća istraživanja te iz njih nastale nove teorije učenja i inteligencije ukazali su na ključnu ulogu emocija u učenju i razvoju. Pojavili su se važni novi pojmovi – emocionalna inteligencija, emocionalna obrada, emocionalne ideje i emocionalno razmišljanje. Jedan od važnih stupnjeva razvoja jest postizanje sposobnosti razlikovanja osjećaja i misli od djelovanja, odnosno sposobnost prepoznavanja osjećaja i podizanja istog na razinu apstraktne misli, emocionalne ideje koja se izražava jezikom, a ne trenutačnim djelovanjem. Mnoga djeca (a i odrasli) imaju teškoća s tim stupnjem razvoja. Ne mogu razlikovati osjećaje od djelovanja, ne mogu pretvarati vlastite emocije u misli i riječi. Umjesto da promišljaju ono što osjećaju i pronađu odgovarajuće riječi za svoje osjećaje, odmah reagiraju djelovanjem – plačem, udaranjem, bijegom – a da prethodno ne promisle. Beba kojoj je starije dijete u pješčaniku oduzelo igračku može odmah briznuti u plač, s osjećajem bespomoćnosti i katastrofičnosti. Dvogodišnjak će u istoj situaciji možda odmah prići grabljivcu i snažno ga uštipnuti. Ovakve su reakcije česte i prirodne u dobi kada dijete još nije savladalo razvojni stupanj emocionalnog razmišljanja te nije naučilo podizati svoje osjećaje na razinu apstraktnih ideja i izražavati ih riječima.

Mason-fry ; [prijevod], predgovor i ilustracije Ilona Posokhova. Abeceda osjećaja : interaktivni album za poticanje emocionalne inteligencije u djece / Judy Lally; fotografije Douglas L.Mason-Fry; (prevela,prilagodila i ilustrirala Ilona Posokhova). Više od osjećaja Više od čežnje Više od podrške Više od lijeka Zagrljaj Onaj pravi Sve je ono Što uvijek želiš da te dočeka. A hug More than words More than a touch More than a feeling More than a longing More than just the support More than a cure A hug The real one It's all about it What you always want to be welcomed. NutriAbeceda.com.

EMITIRANO: 03.11.2017 11:40 PODIJELI: O emisiji Stigla je pošta. Emisija koju uz novinare Hrvatskoga radija stvaraju i mali novinari - učenici osnovnih i srednjih škola koji se javljaju u emisiju svojim vijestima i prilozima iz svojih škola. Hrvatska abeceda ili gajica, jedna je od mnogih koje se temelje na latiničnome pismu i prema prva četiri slova toga pisma (a, be, ce, de) zovu abecedom.

POVEZANE KNJIGE