Predškolska pedagogija

Predškolska pedagogija - Stevanović, Marko | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Stevanović, Marko
DIMENZIJA
7,58 MB
NAZIV DATOTEKE
Predškolska pedagogija.pdf
ISBN
2941530404470

OPIS

Studija koja se sastoji iz dvije knjige. U prvoj knjizi se nalaze cjeline: razvoj ideje o odgoju predškolskog djeteta, predškolska pedagogija kao znanstvena disciplina i odgoj u ranom djetinjstvu.Teme druge knjige su različite koncepcije funkcije predškolskih ustanova, kurikulumi odgojno-obrazovnog rada te igra i stvaralaštvo.

Sa stajališta nastave pojedinog predmeta razrađuje sadržaj, oblike, organizaciju, metode i sredstva nastavnog rada. Montessori pedagogija temelji se na motu: 'Pomozi mi da to učinim sam' gdje se od odgojitelja traži da djecu usmjerava prema samostalnom rješenju postavljenog problema. Djeca se ne pohvaljuju za postignuti rezultat, već se kod njih želi potaknuti zadovoljstvo onime što su samostalno postigli. Pedagogija je znanost koja proučava odgojne i obrazovne procese.

Pri tome se imaju u vidu i futurološke vizije razvoja pojedinca i društva u cjelini. Cijela studija Predškolska pedagogija sastoji se iz dvije knjige. U svakoj knjizi se nalaze po tri poglavlja.

POVEZANE KNJIGE