Umjetnica tijela

Umjetnica tijela - De Lillo, Don | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
De Lillo, Don
DIMENZIJA
8,34 MB
NAZIV DATOTEKE
Umjetnica tijela.pdf
ISBN
6068903008363

OPIS

Nakon samoubojstva svojega muža, filmskoga redatelja osebujne poetike i zagonetnoga životopisa, glavna junakinja ovoga romana, umjetnica tijela Lauren Hartke, ostaje sama u kući pokraj mora u kojoj su ona i pokojni suprug zajedno živjeli. Međutim, ubrzo u potkrovlju otkriva čudnovatog neznanca, skoro dijete, bez vlastite osobnosti i jezika, koji na trenutke poprima identitet njezina pokojnog muža, a na trenutke njezin vlastiti. Tek rijetko ovaj svojevrsni izvanzemaljac izgovara vlastite riječi, koje se u prvi mah čine nesuvislima. Ali upravo tim svojim djetinje jednostavnim i originalnim jezikom, on izriče duboke istine, te Lauren s njim uspostavlja osebujnu komunikaciju – riječima, tjelesnim dodirom, gestama… Kroz te razgovore ona sve više razotkriva vlastitu nutrinu i ranjivost, okreće se unutrašnjosti ljudskoga bića, te razmišlja o onome što je uistinu znala o svome mužu, o korijenima identiteta, ljubavi, bliskosti, narušenom odnosu čovjeka sa svijetom koji ga okružuje, o prolaznosti, iskustvu vremena, o smislu…

ožujka u Muzeju za umjetnost i obrt, predstavlja kompozicije dnevničkih fotoslika, skup fotografija i fotomontaža iz osobnog arhiva umjetnice nastale u razdoblju od 2019. do 2021.

"Instalacija 'Umjetnost nije mrtva!' sastoji se od tri fotomontaže okačene na zidu i plastične figurice koja se nalazi na postamentu ispod njih. Središnji događaj petog trijenalnog festivala 'Ekstravagantna tijela' koji se od 18. rujna do 10.

POVEZANE KNJIGE