Papa u hrvata

Papa u hrvata PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
DIMENZIJA
5,67 MB
NAZIV DATOTEKE
Papa u hrvata.pdf
ISBN
3458592849677

OPIS

Pozdravni govor predsjednika Republike Hrvatske prilikom dolaska Pape Ivana Pavla II u Hrvatsku: “Sveti Oče, u ime hrvatskoga naroda, i svih građana Hrvatske, upućujem vam riječi pozdravljanja i zahvalnosti što ste došli u zemlju Hrvata, koji su stoljećima čekali na posjet vrhovnog poglavara svoje Crkve. Hrvatska Vas dočekuje razdraganih duša i raskriljenih ruku, štujući Vas kao svoga zaštitnika i vrhovni moralni autoritet civiliziranoga čovječanstva. Vaš posjet doživljavamo kao dolazak apostola mira i donositelja utjehe božanskog poslanja svim ljudima i narodima, što pate i stradavaju zbog nepravdi i zlosilja u današnjemu svijetu…”

Treća nedjelja vremena 'kroz godinu' u liturgijskome ritmu slavi se kao Nedjelja Božje riječi. Ta odluka pape Franje, izražena apostolskim pismom ... Vijest o pokrštenju Hrvata Toma Arhiđakon u kronici Historia Salonitana povezuje s djelatnošću prvoga splitskoga nadbiskupa Ivana Ravenjanina.Prema njemu, papa je Ravenjanina poslao u Split da izvidi stanje kršćana u Dalmaciji, a pošto je u Rimu podnio izvješće, papa ga je posvetio za splitskoga nadbiskupa.Toma opširno opisuje njegovo djelovanje: uredio je splitsku Crkvu i kler ... Završavajući devetogodišnju proslavu jubileja Trinaest stoljeća kršćanstva u Hrvata, u Mariji Bistrici je 8.

19:42 Papa u Hrvata . Permalink: "Neka utihne oružje!", poručio je papa Franjo nedugo nakon dolaska u Irak, prvi posjet jednog Pape u povijesti toj zemlji razorenoj ratovima i pogođenom pandemijom, pozdravivši kršćane koji su ostali ondje unatoč svemu.

POVEZANE KNJIGE