Andersenove bajke i druge priče

Andersenove bajke i druge priče Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
DIMENZIJA
9,17 MB
NAZIV DATOTEKE
Andersenove bajke i druge priče.pdf
ISBN
1189067625545

OPIS

MARC zapis - ID: 680 ... U knjizi su objavljene bajke i priče: Carevo novo ruho, Djevojčica sa žigicama, Kraljevna na zrnu graška, Palčica, Postojani kositreni vojnik, Ružno pače, Slavuj, Svinjar, Snježna Kraljica - Bajka u sedam priča i Mala sirena. Andersenove su bajke spoj fantastičnoga, legendarnoga i mitskoga sa zbiljskim svijetom, a po izrazu i unutarnjem razvoju posve su originalne tvorevine. Bajke i priče za djecu.

Paul Hazara ga je nazvao kraljem dečjih pisaca sledećim rečima: „Andersen je kralj jer niko poput njega nije znao prodreti u dušu ... Andersenove priče ili bajke bile su u početku živa i dopadljiva prepričavanja onoga što je čuo u djetinstvu, a kasnije ih je i sam stvarao. U njima se fantastično, legendarno i mitsko stapa s neposrednim, zbiljskim svijetom. Knjiga sadrži izbor najlepših bajki Hansa Kristijana Andersena.

POVEZANE KNJIGE