Vojna Hrvatska, Hrvatske pukovnije u Napoleonovoj Velikoj armiji

Vojna Hrvatska, Hrvatske pukovnije u Napoleonovoj Velikoj armiji - Boppe, Paul | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Boppe, Paul
DIMENZIJA
6,50 MB
NAZIV DATOTEKE
Vojna Hrvatska, Hrvatske pukovnije u Napoleonovoj Velikoj armiji.pdf
ISBN
3031925579592

OPIS

Knjiga francuskog povjesničara s kraja 19. i početka 20. stoljeća Paula Boppea, sastoji se od dva dijela: Vojna Hrvatska (1809.-1813.) i Hrvatske pukovnije u Napoleonovoj Velikoj armiji, te je prvo djelo francuske historiografije koje se bavi područjem Vojne krajine i hrvatskih jedinica u sastavu Napoleonove vojske. Iako je Boppe dao zanimljiv prikaz sudjelovanja hrvatskih krajišnika u francuskoj vojsci tog vremena, posebno u pohodu na Rusiju, napravio je to s francuskog gledišta i bez nekog većeg predznanja o Vojnoj krajini i njezinoj povijesti. Međutim, vrijednost Boppeova djela jest zato što sadržava pouzdan uvid u izbor niza važnih povijesnih izvora koji se tiču Vojne Hrvatske (1809.-1813.), a do kojih je danas nemoguće doći zbog toga što fondovi francuske Vojne Hrvatske nisu sačuvani.

- 1813.) Karl Burckhardt, Richelieu Povodom stote obljetnice od osnutka Muzeja grada Zagreba Dies historiae: na rubu zakona. Društveno i pravno neprihvatljiva ponašanja kroz povijest Dalmatinska zagora - nepoznata zemlja Predstavljanje knjige Iskre ... Iste godine uredio je i napisao pogovor prijevoda djela francuskog povjesničara Paula Boppea "La Croatie militaire" - "Vojna Hrvatska.

Živko Bjelanović i Pilić, 253 - 273. Paul Boppe, Hrvatske pukovnije u Napoleonovoj Velikoj armiji. Vojna Hrvatska (1809.

POVEZANE KNJIGE