Sablja vuka mandušića

Sablja vuka mandušića - Pulić, Nikola | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Pulić, Nikola
DIMENZIJA
7,42 MB
NAZIV DATOTEKE
Sablja vuka mandušića.pdf
ISBN
4928661310379

OPIS

U romanu Sablja Vuka Mandušića autor obrađuje povijesnu oslobodilačko-junačku tematiku o borbama Hrvata za nadvladavanje i protjerivanje turske sile polovicom 17. stoljeća. Glavni junak Vuk Mandušić zbiljski je povijesni lik, a u narodnoj legendi spominje se u brojnim pjesmama usmene narodne epike.

Da je Vuk rodom iz šibensko-drniškog kraja, odnosno iz Rupa, potvrđuju nam suvremeni dokumenti, kao onaj Ferdinanda Scottija, glavnog zapovjednika mletačke vojske od 26. kolovoza 1648.

Uvez: tvrdi Broj stranica: 142 Format: 17,0 x 21,0 cm "Sablja Vuka Mandušića" "Strah me,mama" "Čuvari amfora" "Maksimirci" "Kormoran" "Panika u nacionalnom parku" "Ljubav na petom jezeru" Nagrade i priznanja. Nagrada "Grigor Vitez" za romane "Posljednja igra" i "Ključić oko vrata" Nagrada "Ivana Brlić-Mažuranić" za romane "Mlakarova ljubav" i "Strah me,mama" U romanu Sablja Vuka Mandušića autor obrađuje povijesnu oslobodilačko-junačku tematiku o borbama Hrvata za nadvladavanje i protjerivanje turske sile polovicom 17.

POVEZANE KNJIGE