Pledoaje za interkulturalni odg.i b

Pledoaje za interkulturalni odg.i b - Antonio | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Antonio
DIMENZIJA
12,65 MB
NAZIV DATOTEKE
Pledoaje za interkulturalni odg.i b.pdf
ISBN
2998805243776

OPIS

Ova je knjiga jedan od temeljnih tekstova Vijeća Europe na temu interkulturalnog odgoja i obrazovanja i multikulturalnog društva. Riječ je o temi koja je posljednjih godina došla u središte interesa mnogih pedagoških djelatnika koji nastoje promovirati građanski odgoj i razvoj demokratskih vrijednosti u društvu putem odgoja i obrazovanja. U knjizi se navode razlozi ukorist interkulturalnog obrazovanja, sadržaj koji bi se takvim odgojem i obrazovanjem valjalo prenijeti (znanja, sposobnosti i vrednote) kako bi se svu djecu uključilo u pluralno društvo gdje žive – tako da im se ponudi nova koncepcija povijesti, zemljopisa, jezika kulture, filozofije čovjeka i društva, a time i psihologije i etike. Namjena knjige Tema interkulturalnog odgoja i obrazovanja tiče se svih pedagoških djelatnika, bez obzira rade li u vrtiću, školi ili na sveučilištu. Knjiga je vrijedan tekst učiteljima i nastavnicima koji poučavaju građanski odgoj. O autoru Antonio Perotti autor je brojnih studija o interkulturalnom odgoju i obrazovanju. Njegov je rad uvelike vezan za projekte i programe Vijeća za kulturnu suradnju Vijeća Europe.

U tom smislu se nude predavanja i informacione manifestacije na maternjim jezicima, koja drže eksperti ... Pledoaje za interkulturalni odgoj i obrazovanje. Zagreb: Educa 10.

- Zagreb : Educa, 1995. - (Educa ; 19) 37 PER P 18.

POVEZANE KNJIGE