Gospođa Bovary/retro

Gospođa Bovary/retro PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
DIMENZIJA
5,26 MB
NAZIV DATOTEKE
Gospođa Bovary/retro.pdf
ISBN
6826321202583

OPIS

GOSPOĐA BOVARY je remek-djelo slavnog francuskog pisca Gustava Flaubera i klasik svjetske književnosti. Emma Rouault lijepa je kći seoskog veleposjednika. Mladost i školovanje provela je u samostanu gdje je stekla naobrazbu. Ujedno je kradom uživala u čitanju ljubavnih romana maštajući kako će i njezin život biti prepun fatalnih i romantičnih ljubavi. No kad se uda za neuglednog, ali dobrodušnoga seoskog liječnika Charlesa Bovaryja, shvatit će da je raskorak između njezinih očekivanja i dosade svakodnevnog života prevelik. Željna pustolovina upustit će se u nekoliko ljubavnih veza. Charles je i dalje voli i pokušava učiniti sve da bude sretna. No Emmina želja za ljubavnikom, lijepim haljinama i provodom odvodi je u sve veće dugove. U jednom trenutku naći će se pred zidom… “Gospođa Bovary, to sam ja.” – Gustave Flaubert Pet godina pisanja, sedamdeset nacrta za plan romana, sudski proces zbog povrede javnoga morala – mukotrpan je bio put nastanka jednog od najznačajnijih romana svjetske književnosti. Tema romana je nesretan brak i preljub, a u njegovu središtu nezaboravan lik Emme Bovary i njezina borba protiv potonuća u poražavajuću običnost. U novom izvrsnom prijevodu Divine Marion.

EMBED (for wordpress.com hosted blogs and archive.org item tags) Want more? Advanced embedding details, examples, and help! No_Favorite. share ... Emmu Bovary igra Jelena Miholjević, a s njom su na sceni i Igor Kovač, Sven Medvešek, Filip Križan, Nikola Baće, Ivan Grčić i Franjo Dijak.

A taj nije ni postojao, riječi su kojima mladi Justin, nesretno zaljubljen u gospođu Bovary, otvara dramu Ivane Sajko, nastalu prema klasičnom ... Gospođa Bovary. 16.01.2020 u 20:00.

POVEZANE KNJIGE