Digitalni prijenos informacija

Digitalni prijenos informacija - Novinc, Željko | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Novinc, Željko
DIMENZIJA
7,20 MB
NAZIV DATOTEKE
Digitalni prijenos informacija.pdf
ISBN
8611802239135

OPIS

Cilj ovog priručnika je prenijeti stručnjacima iz prakse temeljna znanja (podsjetnik za neke) i neka praktična iskustva u svezi informacijske i telekomunikacijske (informatičke) tehnike. Pri tome se vodi računa o tome da informatika i telekomunikacije danas predstavljaju infrastrukturni temelj modernog informacijskog društva, što obuhvaća suvremeno računalstvo i telekomunikacije, pogotovu u industriji. Posvećuje se posebna pozornost i na činjenicu da područje rada, za koje se danas osposobljavaju budući inženjeri, specijalisti i magistri (studenti u sklopu Bolonjskog procesa) ovog smjera pokriva poslove tipa: • nabave, izgradnje i održavanja računala i računalnih, te telekomunikacijskih sustava (opreme) i programskih proizvoda (potpore) • primjene računala u vođenju procesa i upravljanju proizvodnim sustavima • izgradnja i iskorištavanje računalnih i telekomunikacijskih mreža (sustava) • projektiranje, izvedba, uporaba i održavanje poslovnih i privatnih mreža i pridruženih informatičkih sustava • primjena i održavanje sklopovne i programske opreme sustava za projektiranje takvih sustava u ostalim strukama. Navedena problematika predmet je zanimanja velikog broja korisnika i stručnjaka u korištenju, projektiranju, ispitivanju, opremanju i održavanju telekomunikacijskih i računalnih instalacija u industriji, gospodarstvu, školstvu, a dakako i onih u kućanstvima (krajnjim potrošačima – korisnicima). Stručni priručnik namijenjen je svim odgovornim i zainteresiranim osobama iz područja: projektiranja, proizvodnje, ugradnje, održavanja elektroenergetskih, telekomunikacijskih i drugih industrijskih sustava, zatim područja: proizvodnje, distribucije i uporabe električne energije, prijenosa informacija, te osobama, koje djeluju na tom i sličnim poljima u industriji, obrazovnim i inspekcijskim ustanovama i službama. Predstavlja se (djelomično) stanje po navedenim pitanjima u Hrvatskoj i u Europi, te ukazuje na daljnje trendove i planove. Čitatelji se djelomično upoznaju i s novom zakonskom regulativom, normama, mjernim metodama, te s nekim mogućnostima raspoložive ispitne i mjerne opreme na tom području.

Iz uvoda: „…Ovaj priručnik je nastao kao ishod pripreme i održavanja predavanja i vježbi (auditornih i labaratorijskih) u sklopu predmeta Prijenos informacija, koji se predaje u petom semestru, te kao priprema za održavanje predavanja u sklopu predmeta Digitalni komunikacijski sustavi na elektroničkom fakultetu…." Načini isporuke dijele se u dvije osnovne kategorije: Slanje pošiljke na željenu adresu.. Isporuka dostavljačkom službom koja pokriva veći dio Hrvatske.Za mali dio hrvatskog teritorija koji nije pokriven uslugom dostavljačke službe (pojedini otoci) koriste se usluge Hrvatske pošte (troškovi za taj tip isporuke su 22 kn za iznose narudžbe do 200 kuna, 25 kn za narudžbe do 500 kuna ... Željko Novinc DIGITALNI PRIJENOS INFORMACIJA.

Digitalna je informacija pri prijenosu i obradbi znatno manje podložna smetnjama, izobličavanju, oštećenju i drugim utjecajima nego što je to analogna informacija. Digitalni prijenos informacija: priručnik za učenike, studente, nastavnike i stručnjake na području telekomunikacija, automatike i informatike / Željko Novinc. informacija, digitalni prijenos potiskuje analogni, što sve zajedno pred TK instalacije postavlja nove zahtjeve u pogledu brzine i kvalitete. 2.

POVEZANE KNJIGE