Tajni dnevnik Elisabeth Leseur

Tajni dnevnik Elisabeth Leseur - Leseur, Elisabeth | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Leseur, Elisabeth
DIMENZIJA
7,91 MB
NAZIV DATOTEKE
Tajni dnevnik Elisabeth Leseur.pdf
ISBN
4116847647649

OPIS

Tajni dnevnik Élisabeth Leseur skriveni je duhovni biser s početka 20. stoljeća koji i u našemu vremenu odiše nevjerojatnom svježinom. Ova nadahnjujuća i potresna knjiga donosi intimni dnevnik, duhovne zapise i misli žene koja je gotovo dvadeset pet godina provela u braku s gorljivim ateistom koji se otvoreno izrugivao njezinoj vjeri i pokušavao je odvratiti od nje. Nakon Élisabethine smrti, čitajući ovaj tajni dnevnik za čije postojanje do tada nije znao, njezin suprug Félix biva zadivljen njezinim nutarnjim životom i obraća se na kršćanstvo, a potom pristupa dominikanskom redu te postaje svećenik. O tome i o svojoj supruzi, za koju se vodi postupak za proglašenje blaženom, dirljivim riječima piše u svojemu ispovijesnom uvodnom tekstu naslovljenom Moja draga i sveta Élisabeth: „Poslije njezine smrti, kada se sve oko mene srušilo, našao sam ‘duhovnu oporuku’ koju mi je napisala, a zahvaljujući njezinoj sestri i njezin dnevnik. Uronio sam u te tekstove, čitao ih stalno iznova i u meni se dogodila preobrazba. Shvatio sam nebesku ljepotu te duše i da je sve svoje trpljenje prihvatila i prikazala, još i više, da je sebe prikazala i žrtvovala ponajviše za moje obraćenje. (…) Shvatio sam smisao toga života, tako prekrasna u njegovoj poniznosti, i počeo cijeniti ljepotu vjere čije sam predivne učinke uvidio.“ Ova potresna knjiga koja snažno svjedoči o snazi ljubavi, molitve i žrtve te o posvetnoj moći sakramenta braka može u mnogima potaknuti istinsku duhovnu preobrazbu. „Duboki autoportret duše oblikovane i preobražene božanskom milošću. Ako su Ispovijesti sv. Augustina slične Sunčevu sjaju, moćne i probojne, tada je Tajni dnevnik Élisabeth Leseur poput Mjeseca: nježan, srdačan i očaravajuć u svojoj duhovnoj ljepoti.“ o. Joseph Esper

Pritužbe i pohvale: Email: [email protected] Tel: +385 51 324 010. Tajni dnevnik Elisabeth Leseur : žena zbog čije se dobrote muž ateist obratio i postao svećenik Tekstualna građa, tiskana . CITIRANJE.

Leksikon je prije Anamarije ispunila Patricija iz njenog razreda. Anamarija ju ne voli jer je "glupa ko noć" i još k tome plavuša. Elisabeth Leseur Tajni dnevnik Élisabeth Leseur skriveni je duhovni biser s početka 20.

POVEZANE KNJIGE