Hitler i okultizam

Hitler i okultizam - Swanson, Jergen Troy | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Swanson, Jergen Troy
DIMENZIJA
10,15 MB
NAZIV DATOTEKE
Hitler i okultizam.pdf
ISBN
2719233828316

OPIS

Je li Hitler doista stvarao crno-magijsku organizaciju osnivajući Reich i je li doista magija ono što mu je pomoglo u njegovom munjevitom usponu? Mnogi teoretičari tvrde upravo to. Sudbina Reicha bila je “upisana u zvijezdama”, a prema nekima tu mu niti nije kraj. Možda ono skriveno od javnosti postoji još i danas. Autor nastoji proniknuti u društvenu i povijesnu situaciju u Njemačkoj, ali i šire, uoči dolaska nacista na vlast tvrdeći kako su nacisti prakticirali okultno, ulazeći u trag korijenima tih ideja. Upoznaje nas s bitnim likovima okultističke scene u doba procvata okultizma u svijetu, što čini mogućim povezanost brojnih okultnih društava toga vremena s nacističkom ideologijom, koja prerasta u organiziranu ideologiju rasne superiornosti.

MARC zapis - ID: 92070 ... Sam Hitler je u nekoliko navrata pre nego je postao kancelar i diktator tvrdio da se nalazi u direktnom kontaktu s ovim "supermenima," tako da on uopšte nije dovodio u pitanje njihovo postojanje. Jednom prilikom Hitler je razgovarao sa Raušningom, guvernerom pokrajine Danzing u vezi sa problemom mutacije ljudske rase. Adolf Hitler var en tysk nazistisk politiker og diktator.

Svakako ćete primijetiti da su neke knjige, odnosno njihov elektronski oblik (pdf), u slabo čitljivom stanju, budući da je materijala mnogo, a entuzijasta i pomagača nikada dovoljno, pozvani ste da nam pomognete, prepisivanjem, prevođenjem ili na drugi Vama […] Hitler i okultizam. Hitler i okultizam.

POVEZANE KNJIGE