Benediktova opcija

Benediktova opcija - Dreher, Rod | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Dreher, Rod
DIMENZIJA
8,28 MB
NAZIV DATOTEKE
Benediktova opcija.pdf
ISBN
7812061131865

OPIS

Otpad od vjere sve je veći, a sve je više i glasova koji upozoravaju da ništa više ne može zaustaviti propadanje Zapada i njegovu rastuću dekadenciju. Rod Dreher u knjizi Benediktova opcija iznosi smionu tvrdnju da je put u budućnost zapravo put iz prošlosti – onaj sv. Benedikta. Taj monah koji je živio u 6. stoljeću bio je užasnut moralnim raspadom Rimskoga Carstva te se povukao u divljinu i ondje udario temelje novomu kršćanskom načinu življenja. Nove zajednice koje je osnovao bile su duhovna središta nade tijekom cijeloga tog „mračnog doba”, prave utvrde svjetlosti koje su uistinu spasile ne samo kršćanstvo nego i cijelu zapadnu civilizaciju. Danas vidimo kako nastaje nov oblik barbarizma. Mnogi kršćani zatvaraju oči pred tim i njihove su vjerske zajednice preslabe da odole tomu procesu. U nastaloj duhovnoj krizi pomoć ne će doći od politike. Potrebna je Benediktova opcija, strategija koja se oslanja na autoritet Svetoga pisma i mudrost drevne Crkve i kojoj je cilj dobrovoljno prihvaćanje egzila iz suvremene kulture radi izgradnje trajne, čvrste i otporne kontrakulture. Benediktova opcija Dreherov je manifest i ujedno gorljiv poziv kršćanima koji moraju naučiti kako se boriti na novomu, kulturnom bojnom polju – a to je izazov s kojim se Zapad nije suočio posljednjih tisuću i pol godina. Ova je knjiga namijenjena svim kršćanima koji mogu i znaju čitati znakove vremena. Ne će nam pomoći ni lažni optimizam ni fatalističko očajavanje. Jedino vjera, nada i ljubav utjelovljene u obnovljenoj Crkvi mogu poduprijeti vjernike u izazovima, krizama i pritiscima koji nas očekuju. Ovo je vrijeme u kojemu trebamo izgraditi snažne korablje za dugačko putovanje mračnim vodama u noći. „Mislim da svaki kršćanin treba pročitati ovu knjigu. Rod Dreher uistinu briljira, njegove su riječi mudre i proročanske. Pa i ako se ne slažete sa svime u knjizi, ipak ćete naći upozorenja na koja vrijedi obratiti pažnju, kao i vrijedne upute za usvajanje nekih novih navika.” Russell Moore „Najdiskutiranija i najvažnija vjerska knjiga desetljeća.“ New York Times

Ova je knjiga namijenjena svim kršćanima koji mogu i znaju čitati znakove vremena. "Benediktova opcije jest strategija prihvaćanja progonstva u vlastitom domu i izgradnja snažne kontrakulture, ta strategija utemeljena je na autoritetu Svetog Pisma i na mudrosti prve Crkve. Nalazimo se u zaista alarmantnoj situaciji, ali ne smijemo se prepustiti histeričnu očajavanju. Benediktova opcija - Otpad od vjere sve je veći, a sve je više i glasova koji upozoravaju da ništa više ne može zaustaviti propadanje Zapada i njegovu rastuću dekadenciju.

MacIntyre izjavljuje da svijet čeka „novoga - nesumnjivo vrlo ... Benediktova opcija Dreherov je manifest i ujedno gorljiv poziv kršćanima koji moraju naučiti kako se boriti na novomu, kulturnom bojnom polju - a to je izazov s kojim se Zapad nije suočio posljednjih tisuću i pol godina. Ova je knjiga namijenjena svim kršćanima koji mogu i znaju čitati znakove vremena. Gost ovogodišnjeg Chest Festa je Marco Sermarini, predsjednik talijanskog Chestertonovog društva i voditelj zajednice Tipi Loschi Nel Mondo, koja se nadahnjuje likom i djelom bl.

POVEZANE KNJIGE